boon-sportoldal

2010.07.28. 21:52

Köteles nem játszhat Finnországban

<p>Köteles László ügyében nincs előrelépés a KRC Genk és a Diósgyőri VTK között.</p>

Mint arról már néhány hete beszámoltunk: a korábban a magyar válogatott kerettagságig eljutott kapus, Köteles László egy évvel ezelőtt a belga első osztályban szereplő KRC Genk együtteséhez került egy évre kölcsönbe a DVTK-tól. A két klub között tavaly megkötött szerződés értelmében a kölcsönvevőnek lett volna lehetősége arra, hogy egy bizonyos összegért végleg megszerezze a labdarúgó játékjogát, azonban a KRC Genk nem élt az opcióval a szerződésben kikötött határidőig. Ezt követően a DVTK tett egy ajánlatot a játékos vételárára vonatkozóan, amit nem sokkal később visszavont, majd erre az ajánlatra hivatkozva a genki klub a Belga Labdarúgó Szövetségen keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkérte Köteles László játékengedélyét, amelyet Budapestről nem adtak ki, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges jogalap, a két klub közötti szerződés.

– És hiányzik a mai napig is – válaszolta érdeklődésünkre Kiss József, az ügyben DVTK-t képviselő menedzser, akinél arról érdeklődtünk, hogy pályára léphet-e Köteles László a KRC Genk mai, finnországi Európa Liga meccsén, az Inter Turku együttese ellen. – Mivel változatlanul nincs előrelépés Köteles László ügyében, mert a DVTK és a KRC Genk között eddig nem jött létre olyan szerződés, ami alapján a belga csapatban ez év június 30-a után a kapus bármilyen mérkőzésen pályára léphetne, így kizárható annak a lehetősége, hogy ezen az Európa Liga meccsen szerepeljen. Ugyanis július 1-je óta a kapus a DVTK játékosa, és a diósgyőri klub engedélye nélkül nem edzhetne másik csapatnál. Úgy hallottam, hogy Köteles László ennek ellenére a KRC Genk csapatánál maradt, amivel nagy kockázatot vállal, hiszen ezzel komoly fegyelmi vétséget követett el.

Köteles Lászlót ezúttal is hiába hívtuk telefonon, sem a magyar-, sem a belga mobiltelefonján nem sikerült elérnünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!