616 milliót nyert Felsőzsolca

Felsőzsolca – Megérkezett Felsőzsolcára a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóságának értesítése, mely arról szól, hogy az idén 20 éves város három pályázatát is elfogadták, és ezzel mintegy 616 millió forintos támogatást nyertek. A hírt dr. Tóth Lajos polgármester jelentette be a legutóbbi testületi ülésen.

A legmagasabb összeget, 289 millió forintot a település belterületi csapadékvíz-elvezetési és gazdálkodási rendszerének fejlesztésére, a környezetbiztonság növelésére, az ár-, belvíz- és helyi vízkár-veszélyeztetettségének csökkentésére és további káresemények megelőzésére kapták.

A kertvárosi jelleg erősítése

Ugyancsak jelentős összeg, 277 millió forint jut a „Zöld város” kialakítására. Ebben a pályázatban a kertvárosi jelleg erősítése, parkolók kialakítása, növényfelület, élőhelyek és biodiverzitás növelése szerepel a zöldfelület rekonstrukciója által. Tervezik elektromos töltőállomás kialakítását is. A közösségi jellegű programok megvalósítása is fontos cél, de a térfigyelő­kamera-rendszer felszerelése is a terv része a megvalósuló projektek védelmére. A befektetésösztönzést vállalkozássegítő központ építésével támogatják, de civil szolgáltatásokra alkalmas igazgatási központ megvalósítása is szerepel a tervben.

Mintegy 50 millió forint jut a Családsegítő Központ fejlesztésére és a helyi önkormányzat közszolgáltatás-biztosításának fenntartására, a szolgáltatásnyújtás megfelelő színvonalának kialakítására. A projekt megteremti a családi terhek csökkentését, a családgondozó központ infrastruktúrájának fejlesztése pedig a leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetét javítja majd. A pályázaton nyert összegből felújítják a Családsegítő Központot, ugyanis az 50 éves épület funkciói, rendszerei elavultak, jelenlegi állapotában a fenntartás nem gazdaságos.

ÉM
hirdetés


hirdet�s