Helyi közélet

2013.04.19. 15:39

Műanyagok három dimenzióban, két napig

Miskolc - A műanyagipar legújabb kutatási eredményeit, háromdimenziós szimulációs eredményeket, számítási metódusokat és internetes kutatási módszereket is bemutatnak a Miskolci Egyetem kétnapos konferenciáján, melynek nyitó rendezvényét pénteken tartották.

Miskolc - A műanyagipar legújabb kutatási eredményeit, háromdimenziós szimulációs eredményeket, számítási metódusokat és internetes kutatási módszereket is bemutatnak a Miskolci Egyetem kétnapos konferenciáján, melynek nyitó rendezvényét pénteken tartották.A tanácskozásra jelentős műanyag-feldolgozási kutatásokat végző cégek, intézetek képviselői gyűltek össze az egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában.

Az északkelet-magyarországi régió mindig is fontosnak tartotta a műanyagiparhoz kapcsolódó tudományágak fejlesztését és összehangolását, tudtuk meg. Fontos az is hogy a kutatók által feltárt új tudás elérhető legyen a hazánkban fellelhető műanyagipar számára. Jó példa erre a Miskolci Egyetem szervezésében először, de összességében már 17. alkalommal megrendezett Mechanoplast Tudományos Konferencia. A konferencia összegyűjti a felsőoktatás és az ipar azon résztvevőit, ahol jelentős műanyag-feldolgozási kutatás folyik. Az előadók között lesznek például a BorsodChem, a TVK, a KNORR-BREMSE és a Bosch ipari cég szakemberei is.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában