56 éve nem szavazott, de most Obamára voksol

A 106 éves Cecilia Gaudette lehet az egyik legidősebb szavazó a november 4-i amerikai elnökválasztáson. A római kolostorban élő apáca azt mondta a BBC brit közszolgálati máédiumnak, hogy legutóbb 1952-ben voksolt, amikor is a republikánus Dwight David Eisenhowert támogatta. Az idős hölgy most azt mondta: a demokrata jelöltre, Barack Obamára adja voksát.

A már nagyothalló apáca kijelentette, hogy “sosem találkoztam a szenátorral, de jó embernek tűnik. Akinek rendben van a magánélete. Ez az első fontos dolog. Majd ezután jön csak az, hogy tudjon is kormányozni” – vélekedett Cecília nővér. A törékeny apácát az nem izgatja, hogy az afroamerikai elnök-jelölt nem ellenzi az abortuszt, amiért az amerikai katolikus egyház keményen bírálta is a szenátort.

Cecilia nővér arra számít, hogyha Obama nyer, akkor “külföldön is béke lesz. Nem izgulok az iraki háború miatt, hiszen semmit se tehet ellene. Csak az Úr tudja, hogyan is lesz annak vége” – tette hozzá a matróna.

Cecilia nővér nem tervezi azt, hogy hazatérjen az Egyesült Államokba. Az apáca az elmúlt 50 évet Rómában töltötte. Azt mondja: túl öreg ahhoz, hogy visszamenjen Amerikában