500 ember jelentkezik élőben a Nagyszínházból! – Színházak éjszakája Miskolcon

A tavalyi rendezvény
A tavalyi rendezvény - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Szeptember 16-án este nyolc órától egészen éjfélig újra megnyílik a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődők előtt.

A teátrum játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben nyílt próbák, kulisszatitkok és meglepetések várják a színházbarátokat. Az este zárásaként több, mint 500 ember énekel majd együtt a Nagyszínházban, amit élő bejelentkezéssel meg is örökítünk a legnépszerűbb közösségi oldalon!

A látogatók négy előadásba is betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy darab készülésének különböző fázisaival. A Kamaraszínházban az „Ahogytetszik” próbájára leshetnek be az érdeklődők, amelyet Rusznyák Gábor rendez. Seres Ildikó színművésznő várja a csoportokat a Csarnokban, a Minden egér szereti a sajtot című gyermekelőadás kulisszatitkaival. A Játékszínben Harsányi Attila színművész vezeti be A kaukázusi krétakör készülésének folyamatába a nézőket. A Miskolci Balett táncosai Kozma Attila vezetésével a Casablanca táncelőadásra készülnek, a balett-terembe várják majd a kíváncsi színházbejárókat.

Idén több rendhagyó elemmel bővült a program. A Nagyszínházban Cser Ádám zenei vezető a zenekari műhelytitkokba enged bepillantást, a festőtárban Béres Attila igazgató fogadóórát tart: bármit kérdeznek a nézők, ő válaszol. Az énekkari próbateremben Rákai András korrepetitor közös énektanulásra invitálja a csoportokat, hogy az este záróeseményére mindenki felkészülten érkezzen. A színház évadnyitóján nagy sikert aratott versfülke is újra várja az érdeklődőket: a helyszíni regisztráció alatt bárki beülhet meghallhatni egy verset a színészek előadásában.

A Színházak éjszakájának zárásaként a Nagyszínházban több, mint 500 ember énekli majd egyszerre a Marica grófnőből jól ismert „Ringó vállú csengeri violám” kezdetű slágert. A közös éneklés megörökítésére felkérünk minden okostelefonnal rendelkező látogatót, hogy élő bejelentkezésben adjon hírt az eseményről a legnépszerűbb közösségi oldalon!

Bővebb információ a színház honlapján (www.mnsz.hu) és facebook oldalán található a rendezvénnyel kapcsolatban.


Díjat ért a miskolci La Mancha lovagja látványvilága
Budapest, Miskolc - A szakmai zsűri különdíját kapta a Miskolci Nemzeti Színház La Mancha lovagja című produkciójának látványvilága a Vidéki Színházak Fesztiválján. A produkció jelmezeit Szűcs Edit, díszletét Árvai György tervezte, a világítás Kramcsák János munkája. A Vidéki Színházak F...
Fotó: Gálos Mihály Samu
Miskolc - Szabadtéri rendezvénnyel kezdődött a Miskolci Nemzeti Színház közönségnek szóló évada vasárnap. Vasárnap este tartották a Déryné-kertben azt a programot, amelynek részeként a társulat tagjai mutatkoztak be. A Ki mit szeret? és a Ki mit virít? címmel is emlegetett összeállításban elhangz...