50 milliót spórolnak a Gyorskocsi bezárásával

Szerdán már nem működik eddigi formájában a Fővárosi Büntetés-végrehajtási intézet Gyorskocsi utcai épülete, azt ugyanis keddre kiürítették. Ideiglenesen zárták be, spórolási céllal. Ötvenmillió forintot kíván megtakarítani a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága azzal, hogy más intézményekbe vitte át dolgozóit és a Gyorskocsiban előzetesben ülőket és az épületet fenntartó más fogvatartottakat.

A BVOP a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a Gyorskocsi utca 100 fős személyzetét az I. és III. kerületi büntetés-végrehajtási épületekbe vitték át, ott szolgálnak mostantól. Az ideiglenes bezárás előtt a Gyorskocsi utcai épületben túlnyomórészt előzetesen letartóztatottak voltak. Ezen kívül a fenntartási munkákkal foglalkoztatott jogerős elítéltek egy csoportja. Az összesen körülbelül 250 fogvatartottat elsősorban a Fővárosi Bv. Intézetbe, valamint a Budapesti Fegyház és Börtönbe szállították át.

Az intézkedéstől több mint 50 millió forint megtakarítását várják. Az intézmény továbbra is eleget kíván tenni az előállításokkal kapcsolatos kötelezettségeinek, ezért csak a legszükségesebb esetben szállítanak át fogvatartottakat vidéki intézményekbe.