Miskolcnak is jut az idei 50 milliárdból

Akt.:
Jut majd a várra is
Jut majd a várra is
Miskolc – Az idén pluszforrást különítenének el a központi költségvetésből a Modern Városok Programra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban módosító indítványt nyújtott be az idei évi költségvetéshez kezdeményezve, hogy a Modern Városok Programban résztvevők 50 milliárd forintot kapjanak az idén. Ezt az összeget a fejlesztések ez évi előkészítésére, például tervezésre, közbeszerzési kiírásokra fordíthatják majd. A módosítás Miskolcot is érinti, hiszen a megyeszékhely egyike azon 13 nagyvárosnak, amelyek részesei a Modern Város-projektnek. Azt, hogy Miskolc milyen fejlesztésekre kap pénzt, Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be még tavaly tavasszal Miskolcon. A miniszterelnök konkrét összegekről is beszélt: a város 180 milliárd forintot kap, ebből 150 milliárd lesz a Miskolc–Kassa autópálya megépítése. A napokban pedig arról szóltak a hírek, hogy ennek a tervezése lassan lezárul, és kiírhatják a közbeszerzést.

– Miskolc az elmúlt években erőn felül teljesített, ennek köszönhetően beruházási boom volt a városban, ami nem csupán az önkormányzati, állami, de a magánszektort is érintette. Ennek a fejlődésnek nem szabad megszakadnia, az uniós pályázatoknak köszönhetően 35 milliárd forint jöhet Miskolcra, de a komplex fejlesztéshez a kormány is biztosít támogatást – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján dr. Kriza Ákos polgármester.

Idei munkákra

Az idei központi költségvetést érintő módosítás azt jelenti Miskolc számára, hogy 3,2 milliárd forintot kaphat azokra a munkákra, amiket ez évben kell elvégeznie a Modern Városok Program kapcsán: a Diósgyőri vár fejlesztéséhez, a tapolcai strand második ütemének megépítéséhez vagy éppen az 500 darabos térfigyelő kamerarendszer kiépítéséhez szükséges előkészítő feladatokra.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s