50 liter üzemanyaggal akartak távozni – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

50 liter üzemanyaggal akartak távozni – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Miskolc, Mezőkövesd, Ózd, Bükkábrány – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. augusztus 12-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. augusztus 12-én három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Gy. Tibor 39 éves bükkábrányi és B. Zsolt 42 éves mezőnagymihályi lakosokkal szemben. Az eljárás alá vont személyek egy bükkábrányi telephelyről összesen 50 liter üzemanyagot akartak eltulajdonítani. A járőrök a szabálysértőket elfogták, majd előállították rendőrkapitányságra, ahol a két férfit őrizetbe vették.

A mezőkövesdi rendőrök egy fővel szemben azért alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, mert az eltiltás hatálya alatt vezette járművét. A miskolci járőrök további egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése (bolti lopás) miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben az Ózdi Rendőrkapitányság.

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el. K. Magdolna 52 éves helyi lakos ellen a Miskolci Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, mivel a nő a vele szemben kiszabott közérdekű munka letöltését nem kezdte meg. A terheltet a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, amelyekből egy halálos kimenetelű volt, anyagi kárral járó ütközés további tíz esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés
hirdet�s