” 50 ifjú tehetség” XXXV. – „Helytállni szakmailag és emberileg”

Akt.:
Hajdu András
Hajdu András
Mezőkövesd, Miskolc – Dr. Hajdu András, 30 éves, államigazgatási főiskolát végzett, de jogi diplomája is van.

„Az első munkahelyemig nem gondoltam, hogy valaha is kapcsolatba kerülök a politikával – emlékezett dr. Hajdu András. – 2003-ban aztán úgy alakult, hogy Tállai András, Mezőkövesd akkori polgármestere, országgyűlési képviselő behívott egy beszélgetésre. Mindez azért történhetett meg, mert önkormányzati ösztöndíjban részesültem, így tisztában volt vele, hogy milyen tanulmányokat folytatok. A megbeszélésünk vége az lett, hogy a parlamenti titkára lettem, és persze egyúttal napi kapcsolatba kerültem nem csak az önkormányzati, hanem az országos politikával is.

Máig hálás vagyok azért, amit ez idő alatt tanultam. 2006-tól 2010-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagjaként tevékenykedtem, 2007-től pedig az Európa Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgoztam. 2010-ben az önkormányzati választáskor korábbi főnököm megkeresett, hogy vállalnám-e az alpolgármesteri pozíciót, amire igent mondtam.”

Dr. Hajdu András arra a kérdésünkre, hogy mit jelent Mezőkövesd alpolgármeste-rének lenni, a következőket mondta: „Munkám során a szakmaiságot igyekszem előtérbe helyezni. Első munkahelyemen azt is megtanultam, hogy döntést hozni csakis felelősen, következetesen szabad, és bizony tudni kell időnként nemet is mondani. Egy város, egy közösség jövőjének alakítása óriási kihívás. Folyamatosan figyelnünk kell a pályázati lehetőségeket, és összeillesztenünk azt a helyben megfogalmazódó fejlesztési igényekkel.”

Az alpolgármester arra a felvetésünkre, hogy a fent elmondottak alapján hogyan tervezi a jövőt, így válaszolt: „Ez sok dologtól függ. Addig tervezem, ameddig lehetőségem lesz rá. Mindig az adott feladatnak és saját lelkiismeretemnek szeretnék megfelelni. Remélem, hogy ezzel városomat, a mezőkövesdi embereket is szolgálhatom.”


50 arc 

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.

„50 ifjú tehetség” – A holnap ötven arca, ifjú tehetségek az Északban

Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be