Friss hírek

2008.09.25. 12:08

LEHALLGATÁSI-ÜGY. Szilvásy átadta a bizonyítékokat a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak

<p>Szilvásy György csütörtökön az alkotmányügyi bizottság ülésén a nemzetbiztonsági bizottság jelen lévő tagjainak átadott egy olyan cd-t, amelynek adatai szerinte igazolják az elmúlt napokban megfogalmazott állításait a megfigyelési üggyel kapcsolatban. Kérdésre válaszolva a titokminiszter megerősítette, hogy a cd-n található felvételek igazolják Demeter Ervinnek és Kövér Lászlóval a Fidesz-kormány két titokminiszterével kapcsolatos kijelentéseit is. A miniszter egyéb részleteket nem árult el.</p>

Tóth Károly a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke újságíróknak elmondta: a cd meghallgatása után ad tájékoztatást annak tartalmáról. Az MSZP-s politikus hozzátette: a cd-ből egy-egy példányt a nemzetbiztonsági bizottság minden tagja - így az ellenzékiek is - felvehet a bizottság titkárságán.

Szilvásy György kedden jelentette be, hogy bizonyítékai vannak rá: a Fidesz-kormány két egymást követő titokminisztere - Kövér László és Demeter Ervin - is rendszeres kapcsolatban állt a megfigyelési ügyben gyanúba keveredett UD Zrt. több vezetőjével. Sőt a két ellenzéki politikus megfigyelési feladatokkal is ellátta a "polip-szerű árnyék-titkosszolgálatot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!