Helyi közélet

2013.09.24. 19:53

Döntős lett Hernádszentandrás

Hernádszentandrás - A helyben adott válaszokkal életre kelthető egy település még a leghátrányosabb helyzetű térségekben is...

Hernádszentandrás - A helyben adott válaszokkal életre kelthető egy település még a leghátrányosabb helyzetű térségekben is...Bekerült a döntőbe Hernádszentandrás pályázata a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által kiirt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program pályázatán. A pénzjutalommal is járó megmérettetés utolsó viadala október 8-án lesz Budapesten, ahol a fővédnök Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere nagy elismerésként fogadta a TÖOSZ értesítését, hiszen a döntős helyezés is azt mutatja: jó irányba tart és meghozza a gyümölcseit az a közösségfejlesztés, amelyet néhány évvel ezelőtt indítottak el a településen.

Összetartó közösség

Hernádszentandrás a kiíráson az „Év új nemzedék települése” kategóriában indult. A „Hernád-völgyi Jövő – partnerségben a közösségért” prezentációjuk ért döntős helyezést. Október 8-án Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzatával és Makó Önkormányzatával mérik majd össze erejüket. Kiemelendő viszont, hogy a pályázathoz kapcsolódóan az esemény másnapján, október 9-én veheti át továbbá az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány a Magyar Territoria Innovációs Díjat, melynek odaítélésekor az elbírálás legfőbb szempontjai voltak: a projekt innovativitása, megismételhetősége és a közpénzek takarékos felhasználása. Ezen díj egyben feljogosítja a szervezetet, hogy éljen az Európai Territoria Innovációs Díj versenyen való részvétel lehetőségével.

Üveges Gábor polgármester arról beszélt: bármilyen eredményt is ér el a település október 8-án - bár nem titkolt szándékuk a győzelem - a döntőben való részvétellel, és a már megítélt különdíjjal már mindenképpen nyert Hernádszentandrás. A közel ötszáz fős kisfalu ugyanis bebizonyította: a helyi problémákra, a helyben adott válaszokkal életre kelthető egy település még a leghátrányosabb helyzetű térségekben is… A helyi hagyományokra épülő, a többség által elfogadott célokkal pedig összetartó és jövőt építő közösséget lehet kovácsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában