50 Cent: befejezem ha Kanye West túlszárnyal engem

50 Cent
50 Cent
50 Cent hisz új lemeze sikerében,olyannyira, hogy erre a szólókarrierjét is felteszi. Úgy gondolja, több példány fog elkelni belőle mint Kanye West következő albumából.

Mindkettejük lemeze ugyanazon a napon, szeptember 11-én jelenik meg az USA-ban. 50 Cent, akinek albuma jobban fogyott mint West-é,  felháborodott azokon az előzetes eladási mutatókon, melyek szerint  az albumának riválisa akadhat.

“Emeljük a tétet,” mondta a 31 éves rapper a www.SOHH.com interenetes oldalnak adott interjújában. “Ha Kanye West többet ad el mint én, szeptember 11-én, többé nem írok új dalt. Társaimmal együtt dolgozok és írok zenét, de ha ez bekövetkezne, nem adok ki több lemezt.”

Egy emailt is küldtek West sajtósainak, amire péntekig nem érkezett válasz..

50 Cent
, polgári neve Curtis James Jackson, már régebben is becsmérelte West-et a sajtó előtt. 2005-ben arra utalt, hogy a 29 éves rapper népszerűségét, 50 saját népszerűségének köszönheti.

Mindennek ellenére rendszeresen dolgoztak együtt a stúdióban. Közös mukájuk valószínűleg az eset következtében egyikük lemezére sem kerül majd fel.

50 Cent’ “The Massacre” címet viselő első szóló lemeze, a 2005-ös év legjobban fogyó példánya volt, a kiadás hetében több mint 1.14 millió példány kelt el belőle. Szintén 2005-ben, West “Late Registration” c. korongja “mindössze” 860,000-es példányszámmal nyitott az első héten.