Szendrő hírei

2012.10.01. 14:32

Megújul Szendrő belvárosa

A 2010 évi árvíz miatt Szendrő belvárosában több olyan középület, út, és járdaszakasz is súlyos károsodást szenvedett, amelynek helyreállítása sürgetően fontos Szendrő város lakosságának. Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP 3.2.

A 2010 évi árvíz miatt Szendrő belvárosában több olyan középület, út, és járdaszakasz is súlyos károsodást szenvedett, amelynek helyreállítása sürgetően fontos Szendrő város lakosságának.Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP 3.2.1/E) keretében a bódvai-völgyi kisváros önkormányzata 149,3 millió forintot nyert a károk helyreállítására az Európai Uniótól, és a Magyar Államtól.

 

„A 100%-ban állami finanszírozású projekt keretében felújításra kerül a ravatalozó, a tornacsarnok, a futballpálya sportöltözője, a Hadházi-ház, és az iskola uszodája. Az elmúlt évek fejlesztései után ismét nagy lépést teszünk ezzel Szendrő szépítésében, megújításában.” –nyilatkozta Szaniszló János, Szendrő polgármestere.

A felújítás az úgynevezett Felsőpást-városrész egy szakaszának vízelvezetését is érinti, itt egy 900 méteres vízelvezető árok kiépítésére került sor.

A munkálatok ősszel elkezdődhetnek, a tervek szerint 2013 tavaszára már a megszépült Szendrőben élhetnek tovább a kisváros lakói.

Címkék#lakóhelyem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!