5 fokkal volt kevesebb az átlaghőmérséklet januárban, 30%-kal lesz több a fűtésszámla

Akt.:
Illusztráció - 5 fokkal volt kevesebb az átlaghőmérséklet januárban, 30%-kal lesz több a fűtésszámla
Illusztráció - 5 fokkal volt kevesebb az átlaghőmérséklet januárban, 30%-kal lesz több a fűtésszámla
Miskolc – A rendkívüli hideg miatt a decemberinél 30%-kal több hőenergiát használt fel a fűtéshez a MIHŐ januárban, és ez bizony a következő fűtésszámlán is meglátszik majd. A havi fűtéselszámolást választók így átlagosan 30%-kal magasabb összegű távhőszámlára számíthatnak februárban.

A MIHŐ Kft. felhívja a távhőszolgáltatást igénybe vevők figyelmét, hogy Miskolcon 2017. január hónap külső átlaghőmérséklete az előző 10 év átlagához viszonyítva 5,6 °C-al volt alacsonyabb, azaz hidegebb. A rendkívüli hideg miatt 2016. december hónaphoz képest is nagyjából 30%-kal több hőenergia került felhasználásra a lakások fűtésénél. Ebből adódóan a havi fűtéselszámolást választóknál a 2017. február hónapban kézbesített számlán a hődíj összege várhatóan 30%-kal több lesz, mint december hónapban volt – tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

A MIHŐ Kft. az ilyen rendkívüli szélsőséges időjárásból származó magas fűtésszámlák elkerülésére 2017. június 1-től tervezi bevezetni az egyenletes, 12 hónapra elosztott díjfizetés általánossá tételét. Aki nem az egyenletes díjfizetést választja, az a Társasház kérelme alapján továbbra is a jelenlegi, aktuális hőfogyasztás szerinti, havi elszámoláson alapuló számla összegét fizetheti. Az egyenletes díjfizetés lehetőségéről – a társasházak fűtési megbízottjait és közös képviselőit is bevonva – a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk – zárta közleményét a MIHŐ.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .