5-8. helyért a Kerekes-gárda

5-8. helyért a Kerekes-gárda
Miskolcon is győzni tudott hétfőn délután, így a Gödöllői RC került be a legjobb 4 közé a női röplabda bajnokságban a CityLine NB I Ligában.  video

Rájátszás

az 1-8. helyért, 2. mérkőzések

NIRVANA-TFSE – NRK Nyíregyháza 0-3 (-15, -20, -11).
Tj: Nyíregyháza, 2-0-val.

BITT Kaposvár – Vasas Opus-Via Óbuda 0-3 (-17, -13, -13).
Tj.: Vasas, 2-0-val.

Tatabányai Volán SE – BSE-FCSM 0-3 (-7, -13, -14). Tj.:
BSE, 2-0-val.

A negyeddöntő második mérkőzésén a hazai számára egyértelmű volt a feladat: győzni kell, ha a mindent eldöntő harmadik csatára akarják késztetni a vendégeket (akik az első összecsapáson, otthonukban győzni tudtak). A nyitószett elején az ejtések során igencsak figyelmetlen volt az MVSC, emiatt is kért elég korán időt a hazaiak szakvezetője, 3-6. Az itt szerzett előnyt kemény ütésekkel próbálta tartani a Gödöllő, sőt még picit rá is tettek, 5-11. Aztán hazai percek következtek, Tímár, Szabó A. és Grózer révén, így 12-nél beérte ellenfelét a miskolci alakulat. Tovább azonban nem nagyon sikerült jutni, mert bár szép, hosszú meneteket láthatott a publikum, ezek jobbára GRC pontokkal zárultak, így a lélektanilag fontos nyitó játékot a fekete mezben játszó Gödöllő hozta.

Kézben tartva

A folytatásban is kemény küzdelem zajlott a parketten, szorosan egymás mellett haladt a két együttes, 6-7. Ám ezután sem centerben, ám igazából egyik játékelemben sem nyújtott átlag felettit az MVSC és nyugodtabbnak is a Gödöllő látszódott, 15-20. Az egy-két jó megmozdulás kevésnek bizonyult a hazai oldalon, így tovább tudta növelni előnyét a Hollósy-gárda.

A záró szettben próbáltak még valamit kezdeni Tímárék, ám a rontások és a nem túl hatékony nyitásfogadás már előre vetítette, hogy ezen a meccsen még játékot sem tud hozni a vendéglátó, 10-16. A forgatókönyv a mérkőzés utolsó szakaszában sem változott, a Gödöllő végig kezében tartva az irányítást magabiztos játékkal, kettős győzelemmel került a négy közé.

Jegyzőkönyv
Albrecht-MVSC-MISI – TEVA-Gödöllői RC 0:3 (-19, -21, -17)
Miskolc, 100 néző. V.: Csikós, Nagy.
MVSC: Szabó A., Nagy K., Szajkó, Kovács E., Tímár, Grózer. Csere: Parti-Józsa (liberó), Szűcs. Edző: Kerekes Attila.
Gödöllő: KURUCZ, Kovács T., Mester, PESTI, Gudmann, Vargáné. Csere: Kötél D. (liberó). Edző: Hollósy László.
Mestermérleg
Kerekes Attila: – Ma nem tudtunk csapatként teljesíteni, ebben volt jobb a Gödöllő.
Hollósy László: – Egy feszült negyeddöntőn végül is sikerült kidomborítani a két csapat közötti különbséget. Egy jó Miskolcot sikerült legyőznünk.