48. Mecsek Rally – Utolsó, de valóban az utolsó?

Akt.:
48. Mecsek Rally - A bajnoki címért szállnak harcba Kazárék
48. Mecsek Rally - A bajnoki címért szállnak harcba Kazárék
A nagy hagyományokkal rendelkező Mecsek Ralival folytatódik, talán zárul az idei országos bajnokság.

Pénteken és szombaton összesen kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőny, egy rövidebb nyitó és egy hosszabb második nap végén hirdetnek majd győztes. A két héttel ezelőtt elmaradt Budapest Rali óta azonban rengeteg a bizonytalanság a szakágon belül. Vannak olyan versenyzők, akik azt mondják: ez a szezonzáró, hiszen az RVSZ (Rally Versenyek Szabályai) azt mondja, hogy a különböző kategóriákban már három értékelt futamot követően lehet bajnokot avatni, így nincs szükség a pótlásra. Ezzel ellenkeznek azok a hírek, amelyek a novemberi Waldviertel Ralit nevezik meg az év utolsó versenyének.

– Most nem törődhetünk a pályán kívüli eseményekkel, amikor egy nagyon fontos feladat előtt állunk – szögezte le rögtön Kazár Miklós, aki a Mecsek Rally előtt vezeti az abszolút értékelést. Csak és kizárólag a pécsi hétvégére koncentrálunk, mert most ez a legfontosabb. Tizenhét pont előnyt gyűjtöttünk össze az eddigi négy versenyhétvégén, ezt kell beosztanunk. Az évkönyvekben és a sportág történetében mindig a bajnokot jegyzik meg, ezért most az összetett elsőség a legfontosabb. Éppen ezért taktikusan és ésszel kell nyomni a gázpedált. Lehet, hogy akár direkt is, de másodikok, esetleg negyedikek leszünk egy-egy szakaszon, nem ez számít. Csak az, hogy a végelszámoláskor legyen okunk a pezsgőzésre. Úgy készülünk, hogy ez lesz az utolsó futam, hiszen a korábbi versenynaptárban így fogadták el.

Vegyes emlékek

A tavalyi bajnokavatót Pécsett tartotta meg a Maximmun Racing Team, de emlékezetes bukás is színesítette a csapat történelmét a Mecsek-alján. A bajnoki címvédő most abban bízik, hogy pozitív érzésekkel zárhatják az kilenc gyorsasági szakaszt.

– Ezeken a gyorsokon ültem először pilótaként versenyautóban, ezért természetesen továbbra is közel állnak a szívemhez – tekintett vissza Kazár Miklós. – Az autó teljes mértékben fel van készítve, én is és Szőke Tamás navigátor társam rendkívül motiváltan várja a rajtot. Óriási és kisebb totálkárt is elszenvedtünk már ezen a környéken, de bízunk benne, hogy ezúttal nem kell hasonlóan tartani. Gyorsak leszünk, de nem szabad ész nélkül közlekedni. Egy rövidebb nyitó nap után szombaton várható a nagyobb terhelés, de nem tűnik vészesen soknak a táv. 25 pontot lehet szerezni, 17 az előnyünk. Ezzel kell okosan sáfárkodni, hogy a végén néhány palack pezsgőt kibonthassunk Pécsett.

ÉM-ME


A 48. Mecsek Rally időterve

Október 17. (péntek)

  • 17.00, GY1 – Pécs Pogány Airport/1
  • 17.43, GY2 – Árpádtető
  • 20.10, GY3 – Pécs Pogány Airport/2

Október 18. (szombat)

  • 11.48, GY4 – Hetvehely/1
  • 12.46, GY5 – Orfű/1
  • 14.24, GY6 – Zobák/1
  • 16.42, GY7 – Hetvehely/2
  • 17.40, GY8 – Orfű/2
  • 18.48, GY9 – Zobák/2

Címkék:


Sporthírek


hirdetés


hirdet�s