48 ezren tegnap a Szigeten

Csaknem ötvenezren voltak csütörtök este a Szigeten. Bár a fesztivál második napja erős programot ígért, az eső bizonyára sokakat visszatartott, így 48 ezer látogatója volt csütörtökön a rendezvénynek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Marinka Csaba a Sziget Fesztivál kommunikációs vezetője. A szervezők 65 ezer látogatónál tennék ki a megtelt táblát a bejáratnál

Pénteken a szigetlakók többsége valószínűleg a Nagyszínpadnál ver sátrat. Délután fél öttől a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit felhasználó Gogol Bordello zenekar ad koncertet. Este hattól a francia elektro-jazz képviselője, Laurent Garnier és csapata mutatkozik be a Szigeten. Nyolc körül a popdíva Pink lép színre. A Nagyszínpad esti sztárcsapata pedig az angol Madness lesz.

A Világzenei Nagyszínpadon pénteken először a magyar-orosz Baba Yaga lép fel délután öttől. A Roma Sátorban mások mellett a Hubay Együttes és az Amsterdam Klezmer Band ad koncertet. A Színház-és Táncsátorban a hiroshimai Bunkyo középiskola diáklányai adnak dobkoncertet délután négytől.

A WAN2 Színpadon lép fel, mások mellett a Cassius, a metálhelyszínen pedig a Skinny Puppy. A 60 helyszínen pénteken is programok tucatjai várják a közönséget.

A Sziget zárónapján lépne fel a Nagyszínpadon Chris Cornell. A művész ügynöksége azonban arról tájékoztatta a szervezőket, hogy Cornellnek, hangszálprobléma miatt, orvosa tanácsára le kellett mondania az első három európai koncertjét, így a szigetes fellépést is – közölte szerkesztőségünkkel Marinka Csaba.