46 évesen, a pályán fanatizál

46 évesen, a pályán fanatizál

Fitos József egyenlítő gólja is kellett ahhoz, hogy az Ózdi FC emberhátrányban verje meg hétvégi ellenfelét.

Kilenc góllal fűszerezett, a hosszabbításban is fordulatot tartogató mérkőzést játszott a labdarúgó NB III Mátra-csoportjában az Ózdi FC a Kistarcsa ellen a bajnokság 10. fordulójában. A fekete-fehér borsodi csapat szerzett vezetést, de a szünetig a vendégek megfordították az állást.

 A második játékrészben előbb egyenlített, majd ismét vezetett az Ózd. Az igazi izgalmak azonban csak ezután következtek: Kardos Lászlót kiállították a Fitos-csapatból, az emberelőnybe került vendégek ezt kihasználva 4-3-ra ismét átvették a vezetést.

Az utolsó tíz percben a volt válogatott játékos, az Ózdi FC szakmai igazgatója immár nem először cserélte be magát, és 46 évesen, az emberhátrányban lévő hazaiak Fitos József fejesével egalizáltak, a végén pedig jött a slusszponén: Tamás Gábor a hosszabbításban betalált, az ÓFC így otthon tartotta a három pontot. De vajon mi vezérli Fitost, hogy most már sokadszor, edzés nélkül pályára lépjen az ÓFC színeiben. 

Lapot húzott 19-re 

Megmondom őszintén: katasztrófa, hogy egy ilyen idős embernek be kell szállni – jelentette ki Fitos József. – Ebben a bajnokságban azonban többször az kellett a csapatnak, hogy testközelből hajtsam a fiúkat. Tudjuk, hogy ez nagyon rizikós, és volt már olyan, hogy nem jött be. A Gyöngyöshalász ellen három pontot szereztünk, és most is összejött a győzelem. Szerencsére.

Azt mondanom sem kell, hogy egy porcikám sem kívánja a játékot, de nem volt más választásom. A szurkolók is kételkedve fogadják tőlem, hiszen van aki azt mondja: elveszem a fiataloktól a helyet.

Már egyszer megfogadtam, hogy nem játszom többet, de hétvégén is muszáj volt. Azt viszont hangsúlyoznom kell: nem én nyertem meg a meccset. A fejesemmel egyenlítettünk, de a csapat dolgozott meg a sikerért. 

A maródiak 

Azt egyelőre nem tudni, hogy Fitos József a következő fordulóban, Gyöngyösön is beszáll-e a játékba, de elképzelhető. Az ÓFC ugyanis eléggé foghíjas lesz a hevesi mérkőzésen. A csapatból Kardos, Kiszely és Bakos eltiltás miatt nem szerepelhet, és Dancsok valamint Bíró Lajos játéka is kérdéses. Utóbbi két labdarúgó sérüléssel bajlődik. Fitos József kerete tehát elég szűkösnek mondható. 

M.E.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek