45 ezer kötet a XIV. Nemzetközi Könyvfesztiválon

Umberto Eco, olasz író, az országok közül pedig Kanada lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. A Kongresszusi Központban április 12-én megnyíló kortárs irodalmi seregszemlére 25 országból érkeznek kiállítók – hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Kongresszusi Központ több mint másfél ezer négyzetméternyi alapterületén csaknem félezer külföldi, hazai és határon túli magyar könyves cég kínálja majd köteteit április 12-és 15-e között. A látogatók 40-45 ezer könyvből válogathatnak a fesztivál ideje alatt.

Lengyelország, Franciaország, Olaszország, Németország, Oroszország és Spanyolország után idén először tengerentúli állam, Kanada lesz a Könyvfesztivál díszvendég-országa. A magyar könyvkiadók csaknem hatvan kötettel készülnek a vendég fogadására. Kanadai szerzőktől negyven könyv, az országról pedig húsz kiadvány lát napvilágot a fesztivál kezdetéig.

A nemzetközi könyvvásáron hetedik alkalommal rendezik meg az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. Idén Románia és Bulgária ifjú prózaírói is bemutatkoznak a magyar közönségnek, és először lesz jelen Litvánia és Lettország író-küldötte is. A fesztivál elindítása óta közel száz európai írótehetség jött el Budapestre, s több mint egyharmaduknak azóta magyarul is olvasható regénye, novelláskötete.

A XIV. Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége ebben az évben Umberto Eco lesz. A könyves seregszemle nyitóprogramjaként a pódiumon állandó fordítója, Barna Imre faggatja majd a világhírű olasz írót. A fesztvál három és fél napja során több tucat író-olvasó találkozó, könyvbemutató és dedikálás várja a látogatókat a 45 ezer kötet mellett.Sporthírek