430 aranyrudat őrzött otthonában

430 aranyrudat őrzött otthonában
Firenzében él az a pszichés gondokkal küzdő, 64 éves férfi, aki látszólagos nyomora ellenére 430 darab aranyrudat őrzött a lakásában.

A szociális szolgálat és a rendőrség a férfi szomszédjának bejelentése alapján talált rá a 800 ezer eurót érő aranyrudakra. Az illető azt állította, hogy a felette lévő lakásból szörnyű bűz árad, a férfi soha nem nyit neki ajtót, és hetek telnek el, mire kiteszi a lábát a lakásból.

A tűzoltók az egészségügyi kockázatok miatt végül kénytelenek voltak behatolni az egyik ablakon, majd az ajtón beengedték a rendőröket, akik a bútorokkal túlzsúfolt lakásban nagy kupac könyvet, ételmaradékot, szemetet, és ürüléket találtak.

Mindenki azt hitte, hogy a férfi nyomorgott, egészen addig, amíg a takarítás során, a sok hulladék között fel nem fedezték a 430, egyenként 100 grammos aranyrudat, valamint néhány aranyérmét. A rendőrség nyomozást indított a férfi ügyében, akiről kiderült, hogy egy gyógyszertár tulajdonosa, és rendszeresen a város legjobb éttermeiben étkezett.