42 év házasság után szúrta hátba férjét egy nő Nagykinizsben

Akt.:
42 év házasság után szúrta hátba férjét egy nő Nagykinizsben
42 év házasság után szúrta hátba férjét egy nő Nagykinizsben
Nagykinizs, Miskolc – „Ha bejössz, megöllek, megszúrlak…” – ordítozta a felbőszült feleség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 62 éves nagykinizsi nővel szemben.

nagykinizs3

A nő és férje hosszú házasságuk alatt gyakran veszekedtek. Mivel mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ezért a viták tettlegességig is fajultak, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást.

19 centis késsel

2016. szeptemberében a nő már a reggeli órákban igen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, akárcsak férje. Mivel a férfi nem tért haza időben, az asszony keresni kezdte a faluban és a bolt előtt meg is találta. Együtt indultak haza. A lakásba érve a férj lábbal beszakította az ajtót, majd abbéli felháborodásában, hogy felesége őt hazahozta, ütlegelni kezdte a nőt. A földre zuhanó asszonyra ráült és úgy ütötte a fejét. A nőnek sikerült kiszabadulnia és bement a konyhába.

nagykinizs4

A férfi, mint aki jól végezte dolgát, ekkor már háttal állt feleségének és az előszobában tett-vett. A vádlott a konyhában magához vett egy 19 centi pengehosszúságú kést és egy alkalommal közepes erővel hátba szúrta férjét, miközben azt kiabálta: „Megöllek!”

nagykinizs5

A férfi az utcára menekült az őt ekkor már folyamatosan megöléssel fenyegető nő elől. Egy szomszéd hívta ki a mentőket, miközben a nő folyamatosan azt ordította, „ha bejössz, megöllek, megszúrlak.”

Már kibékült férjével

A férfit életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, ahol életét sikerült megmenteni. A helyszínre érkező rendőrök a nőt gépkocsival a rendőrségre szállították, de még az autóban is azt kiabálta, hogy bánja, hogy nem szúrt nagyobbat.

nagykinizs2

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A nő, aki időközben kibékült férjével, szabadlábon várja a tárgyalást.

ÉM-SZB