42 centett lopott- lecsukták a magyar férfit

Egy 42 éves magyar férfit börtönbe csuktak a floridai Naplesben, mert az egyik bevásárlóközpont szökőkútjából ellopott 42 centet (mintegy 60 forint) – adta hírül a Naples Daily News című amerikai napilap. Mújzer László a Coastland Center nevű plázában egy olyan szökőkútból emelte el az összeget, amelyre a megyei hatóság táblát helyezett el, hogy az oda bedobott pénzeket humanitárius célra fordítják.

Az eset még kedden délelőtt történt. 11 óra után az egyik vevő jelentette Heather Watsonnak, az áruház biztonsági őrének, hogy egy férfi pénzt lopott a szökőkútból. A biztonsági őr riasztotta a helyi rendőrséget, amely megtalálta a 42 cent értékű “zsákmányt” a magyar férfinél, és azonnal őrizetbe vették.

Jelenleg a Collier megyei börtönben tartják fogva. A helyi rendőrkapitány szerint ha van egy panaszos, aki tesz egy feljelentést, ők az összeg nagyságától függetlenül kötelesek a tolvajt letartóztatni. John Adams szerint nem szokatlan, hogy letartóztatnak olyan embereket, akik a helyi kiskereskedelmi boltokból kis tételeket lopnak. Mint elmondta, Mújzer Lászlónak nem kellett volna az aprópénzt kivennie a szökőkútból, amit jótékonyságra szántak.

A floridai lap próbálta utolérni Mújzer Lászlót, de nem sikerült. Értesülésük szerint a magyar férfi papírjai nem voltak teljesen rendben. Az információkból arra lehet következtetni, hogy hamis személyigazolvány segítségével illegális munkavállalóként él Floridában. Ha ez bebizonyosodik, mivel bűncselekményt követett el, vélhetően kitoloncolás vár rá.Sporthírek