400 tonna szemét: eltüntetik a tél nyomait Miskolcon

Tavaly májusi kép: felmosták az Erzsébet teret
Tavaly májusi kép: felmosták az Erzsébet teret - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Márciusban kezdődött és május végéig tart az utak, járdák, közterületek takarítása.

Pásztor Imre, a miskolci polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője érdeklődésünkre elmondta, a város két tengelye mentén a főközlekedési utak, a busz- és villamosmegállók, valamint járdák takarításával már nagyrészt végeztek a városgazda munkatársai. Ezzel párhuzamosan tisztítják a csapadékelvezetőket, valamint a városi tulajdonban lévő parkolókat is.

– A sétálóutcán és kapcsolódó közökben, tereken a napi takarítás mellett a végéhez közeledik a szóróanyag össze­takarítása, ebből eddig összesen mintegy 400 tonnát gyűjtöttek be Miskolc közterületein – mondta Pásztor Imre, aki kérdésünkre hozzátette, idén sem marad el a belvárosban az elmúlt években már megszokott nagyszabású térburkolat-tisztítás. Ennek részleteiről a városháza később ad majd tájékoztatást.

Utcabútorok karbantartása

A munkával párhuzamosan végzik az utcabútorok karbantartását is. A padok a néhány napos felújítást követően négyesével-ötösével kerülnek vissza a helyükre, és – mint megtudtuk – a hulladékgyűjtőket is folyamatosan pótolják.

ÉM-TÁ