400 helyett az idén csak 120 árva gyerek tud Télapózni Székesfehérváron

Télapóvárót rendez 120 állami gondozásban élő gyereknek Székesfehérváron, a Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, szombaton. Ez sorrendben a 11. rendezvény. A korábbi években 400 gyerek ünnepelt, az idén pénzhiány miatt azonban csak egymástól távol élő testvérek találkozhatnak.

Egész napos vendéglátás finomságokkal, több órás műsor, rengeteg játék várja a gyerekeket. Az ajándékszobában egymillió forintnyi adomány közül válogathatnak kedvükre. Ebben az évben ingyen buszt sem tudnak az utazáshoz biztosítani, de így is 25 településről érkeznek a gyerekek- mondta a Független Hírügynökségnek Janó Andorné, az egyesület elnöke.

Negyven önkéntes segíti a rendezvényt. Lesz sütemény, és tombola is. Harmincnál is több süteményt készült, mert házi süteményt a gondozott gyerekek ritkán ehetnek. A műsort két tánccsoport adja, ajándékként.

A “Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 1999-től segíti a saját családjuk nélkül élő gyermekeket és fiatalokat. A halmozottan hátrányos helyzetbe került gyerekek életkörülményein szeretnének javítani különböző programokkal.