400 ezer forintnyi székek a Szinva Nettől

Akt.:
Már birtokba is vették az adományt
Már birtokba is vették az adományt - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Szinva Net Informatikai Zrt. a B.- A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára 28 darab olasz gyártmányú, Dublino-Beverly márkájú támlás gyerekszéket adományozott, melyeket az osztály folyosóin lévő foglalkoztatókban helyeznek majd el.

Az adomány értéke közel 400 ezer forint. Ez is kiderült azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban tartottak hétfőn délelőtt.

– Most nem gyógyászati eszköz-, nem gyógyszer- és műszertámogatást kaptunk, hanem olyan eszközsegítséget, ami a betegek komfortját hivatott szolgálni – mondta bevezetőjében prof. dr. Barkai László egyetemi tanár, intézetvezető. – A székek betegeink és hozzátartozóik kényelmét jól fogják szolgálni. Mindig örülök annak, ha helyi cégek, vállalkozások támogatják a gyermekegészségügyi központot. Azért, mert ezek a társaságok, amikor adnak nekünk, elismerik, hogy itt egy nagyon komoly gyógyító és rehabilitációs munka folyik. Ezt nagyra értékeljük!

Az adományt Bánszki Attila, a Szinva Net vezérigazgatója adta át, aki azt emelte ki, hogy a cégnek fontos a társadalmi szerepvállalás, hiszen ők is kapcsolatba kerülnek egészségügyi intézményekkel, akár szülőként is.

„A székeken kívül egy szív­ultrahang beszerzéséhez járultunk hozzá nemrégiben, és úton van egy nagyobb Lego-csomag is a gyerekosztályra, hogy könnyebb legyen a gyerekek gyógyulása. Örülök, hogy segíthetünk” – fogalmazott.

ÉM-JLI