40 millió forint a 1749-es segélyvonalon

Csütörtökig 40 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak megsegítésére a hazai nagy telefonszolgáltatók által nyitott 1749-es segélyvonalra.

A segélyvonalra alig egy hét alatt 190 ezer hívás, illetve SMS érkezett. Minden, 2010. május 19-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 forintos összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják.

A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból a rászoruló családokat segíti majd. Elsőként tartós élelmiszereket, fertőtlenítőszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A későbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építőanyagok és más eszközök biztosításával.

A medrükből kilépő folyók áradása miatt jelenleg is több száz kilométeres szakaszon árvízvédelmi készültség van, emellett a Tisza is áradásnak indult. A segítségnyújtásra még mindig nagy szükség van, ezért a Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az “ARVIZ” vagy “ÁRVÍZ” szót tartalmazó SMS-eket – tudatta csütörtökön a Magyar Vöröskereszt.