40 ezer Suzuki SX4-est kell visszahívni

A kézifék-bovden esetleges szerelési hibája miatt a Suzuki Magyarország Zrt. visszahívja az összes Esztergomban gyártott 2006-os Suzuki SX4-es modellt – erősítette meg a Független Hírügynökség értesülését a cég kommunikációs vezetője pénteken. Tavaly összesen 40 ezer darabot gyártottak ebből a típusból, közülük 7 ezret értékesítettek Magyarországon. Ezeket a márkakereskedésekbe kell visszavinniük a tulajdonosoknak egy rutinvizsgálatra – mondta Tihanyi Tamás. Az európai országokban eladott modelleket is vissza kell hívni, ez az importőrök feladata – tette hozzá.

A kereskedők és a vevők értesítését már megkezdték – mondta a kommunikációs vezető. A hiba felismerése óta már változtattak a gyártási technológián, így az újabb modelleknél már biztosan nem jelentkezhet a probléma.
A Suzuki és a FIAT együttműködéséből létrejött családi és szabadidő-autó, az SX4 első modellje 2006. február 27-én gördült le először az esztergomi gyártósorról. A típust még Japánban és Kínában is gyártják, de az európai piacot a magyarországi gyárból látják el.