40 éves a Lufthansa Magyarországon

40 évvel ezelőtt, 1967 augusztusában landolt az első Lufthansa járat Budapesten, a Ferihegyi repülőtéren. Nagy jelentőségű ez az évforduló a társaság számára, mert ez is azt mutatja, hogy a Lufthansa mennyire elkötelezett az ország és a régió központja, Budapest mellett – mondta Tamur Goudarzi-Pour, a német légitársaság közép-kelet európai igazgatója kedden, a Ferihegyi reptéren megrendezett ünnepségen. A Lufthansa az évforduló alkalmából egy speciális akciót indít a hétvégén: augusztus 24. és 26. között 40 euróért lehet jegyet foglalni 40 európai célállomásra.

A Lufthansa első budapesti járata, egy 727-es Boing, 97 utassal a fedélzetén, 1967. augusztus 26-án landolt a Ferihegyi 1-es terminál kifutóján. A német légitársaság 40 évvel ezelőtt heti két járatot üzemeltetett, és egy évvel később már 9 ezer utast szállított Budapest és Németország között. A Lufthansa jelenleg heti 108 járatot működtet Budapest és a nagy német repterek, Frankfurt, München és Hamburg között – mondta a társaság közép-kelet európai igazgatója.

A Lufthansa rekord évet zárt tavaly Magyarországon, 600 ezer utas választotta a légitársaságot – közölte Tamur Goudarzi-Pour, aki ebben az évben további növekedésre számít. Az első félévben már több mint 300 ezer utasuk volt – mondta a regionális vezető. A légitársaság magyarországi piaci növekedése magasabb, mint a globális átlag, ami 6 százalék, de elmarad a kelet-közép európai, regionális szinttől – ismertette az igazgató, aki ennek ellenére elégedett a 2006-os eredményekkel.

A Lufthansa 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Ferihegyen, és 40 éve piacvezető Magyarországon a nemzetközi légitársaságok között – közölte Tamur Goudarzi-Pour, aki hozzátette, hogy a Lufthansa jelentős munkáltató is az országban, 700 embert foglalkoztatnak és 14 ország irányítását látják el Budapestről.

A 40 éves évforduló alkalmából egy korabeli festésű Airbus A321-es érkezett Németországból Ferihegyre, amelyen a személyzet is a ’60-as évek fedélzeti divatja szerint öltözött fel.Sporthírek