Multimédia

2008.10.13. 17:17

Figyelmeztetés is elég a netes kalózkodás ellen

<p>Az internetről illegálisan zenét letöltők háromnegyedét megállíthatja egy figyelmeztetés a szolgáltatójától arról, hogy törvénytelen lépésre készül.</p>

Mint az 1500 fogyasztótól az EMR (Entertainment Media Research) közvélemény-kutató cég által begyűjtött adatokból kiderül, sokan az online zenei szolgáltatások mennyiségének növekedésével egyre kevésbé hajlanak az illegális letöltésekre.

Idén először a felmérés öt éves történetében a megkérdezettek több mint fele állította, hogy törvényes forrásokból vagy reklámok által finanszírozott oldalakról vásárol zenét.

A brit zeneipar célzott kérésére néhány hónapon keresztül az internetes szolgáltatók kapcsolatba léptek fogyasztóikkal és figyelmeztették az érintetteket, ha illegális letöltés gyanújába keveredtek.

A legtöbb zenelopást a 13-17 évesek követik el, 58 százalékuk vallott be illegális letöltéseket és 61 százalékuk volt meggyőződve arról, hogy a szolgáltató figyeli a tevékenységüket.

A 35 év felettiek csaknem fele azonban vásárolja zenét a netről, havonta legalább egyszer.

  • Webáruház lesz a YouTube-ból
  • Az első kép a "Google-műholdról"
  • Rekordot dönt az új FIFA
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!