4. Kolorfesztivál Kazincbarcikán

Akt.:
Készülődik az egész város
Készülődik az egész város - © Fotó: Ádám János
Miskolc, Kazincbarcika – Új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei.

Augusztus 1-jén veszi kezdetét az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán.

A három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet; újra lesznek utcai akciók és attrakciók; tovább színesednek a házfalak, lépcsők és utcabútorok; új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei, ismerőssé válnak az eddig ismeretlen arcok és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik. Mindezt megfűszerezik sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal – ígérik a szervezők.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a „Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival veszi kezdetét, majd augusztus 4-én fesztiválnyitó felvonulás mozgatja meg a várost és a látogatókat. A programok nagy része idén is ingyenesen látogatható, a belépődíjas rendezvényekre már kaphatók jegyek online és nyomtatott formában is. A fesztivál bármelyik programjára jegyet váltók között augusztus 20-án kétszemélyes, egyhetes görögországi nyaralást sorsolunk ki. A fesztivál idei kiemelt partnere a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.


Kolorfutás három távon

A 2016-os Kolorfutásra már több mint száz nevezés érkezett eddig. A 4. Kolorfesztivál kiemelt partnere, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak a fesztiválnyitó felvonuláson, hanem az augusztus 7-ei Kolorfutáson is képviselteti magát.

A nevezés folyamatos, akár a helyszínen is lehetséges. Idén három távon mérethetik meg magukat a versenyzők (6-11-21 km), illetve a családi futáson (1 km) kicsik és nagyok közösen futhatják körbe a Csónakázó-tavat. A futásra felkészítő edzések is szerveződtek minden szombat reggel 8 órai kezdettel a Kazincbarcikai Sportközpont 400 méteres futópályáján.

A résztvevők befutóéremmel, futópólóval és sok-sok ajándékkal lesznek gazdagabbak. Nevezés: www.odinsport.hu. Versenykiírás: kolorfesztival.hu/sport.

Előadó-művészet

A 2016-os év is hazánk legismertebb előadóit vonultatja fel. A fesztivál rendkívül vonzó zenei kínálatában olyan különleges produkciók is szerepet kapnak, mint a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János „Piramis évek” formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere, Mága Zoltán és sztárvendégeinek (Malek Andrea, Nyáry Károly, Szakcsi-Lakatos Béla) nagykoncertje.

– ÉM –


Előadók

Rost Andrea, Quimby, Brains, Muzsikás, Myrtill és a Swinguistique, Geszti Péter, Tankcsapda, Depresszió, Halott pénz, Irie Maffia, Majka & Curtis, Kelemen Kabátban, Paddy & the Rats, Maszkura és a Tücsökraj, Skorpió, Bródy János, Hernádi Judit, Keresztes Ildikó és még sokan mások.

Partnernek lenni jó

A 2013-ban megismert Ko­lorcity városmárka és a Ko­lorfesztivál nem csak Kazincbarcikát, hanem a környék településeit is megpróbálja színesebbé, izgalmasabbá tenni.

Az összefogás, a közös tervezés, és a természeti és művészeti értékek összekapcsolása egy rendkívüli módon erős, és áttörhetetlen egységet jelenthet az észak-borsodi településeknek.

A Kolorfesztivál ideje alatt képzőművészeti attrakciók és koncertek is lesznek Bánhorvátiban, Dubicsányban, Edelényben, Kurityánban, Sajókazán és Szendrőben is.


Színezd újra, színezd újra a Kolorcity Fesztiválon

Kazincbarcika – Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán.

4. Kolorcity Fesztivál – Skorpió vendég: Tátrai Tibor

Miskolc, Kazincbarcika – A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót.