Nagyvilág

2010.10.13. 18:09

Durva képek: orrot kapott a megcsonkított lány

<p>Aishát egy sokkoló fotón, orr nélkül ismerte meg a világ. A megcsonkított lány arca most újra szép lett.</p>

Sokkolta a világot az a fotó, amin Aisha, a megcsonkított lány orr nélkül látható. A borzalmas fotóhoz, borzalmas történet tartozik: az afgán lány elszökött despota, erőszakos férjétől, ezért a bíróság bűnösnek mondta ki. A tálibok ezt követően levágták orrát és füleit is. Aishát még 12 évesen adta el apja egy családnak, akiknek tartozott. A család rabszolgaként bánt a lánnyal és testi lelki fenyítésekben részesítették. A lány megszökött, viszont elkapták és bíróság elé állították, s amint kimondták, hogy bűnös a tálibok helyben, érzéstelenítés nélkül megcsonkították. Ezt követően kidobták az utcára, de a vérbe fagyott lányra - nagy szerencséjére - női önkéntesek találtak rá és egy menedékházba vitték. Aisha most egy női szabadságjogokért küzdő alapítvány párfogoltja. Jelenleg Kaliforniában tartózkodik, a tálibok pedig tagadják, hogy ezt tették volna. A megcsonkított lány nagy port kavart fotója a Time magazin címlapján jelent meg. Nézze meg a képeket - figyelem: a képek sokkolóan hatnak! >>>

Új orrot kapott

A napokban megkezdték előkészíteni a lányt a műtétre, aminek részként most még csak egy speciális ragasztóval rögzített protézis orrot kapott, de egy későbbi nagy beavatkozás során "igazi orrot" plasztikáznak neki. Aisha az átélt borzalmak ellenére ma már mosolyogni is képes, főleg annak tudatában, hogy arca újra szép lett, nem kell egy csonkkal az arca közepén leélni az életét.
- MON -

Nézze meg a képeket - figyelem: a képek sokkolóan hatnak! >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!