4 csodás piskóta receptje

4 csodás piskóta receptje
A piskótától sokan tartanak, pedig nem nehéz megsütni. Lekvárral, kakaóval vagy gyümölccsel tálalva tökéletes desszert lehet belőle az édességfüggőknek.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

•             6 tojás

•             6 evőkanál cukor

•             1 csomag vaníliás cukor

•             6 púpozott evőkanál liszt

•             1 csomag sütőpor

•             1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Barackos-vajas piskóta

 Hozzávalók:

•             50 dkg őszibarack – konzervből is jó

•             45 dkg liszt

•             30 dkg vaj

•             25 dkg cukor

•             6 tojás

•             2 dl tej

•             1 csomag vaníliás cukor

•             1 csomag sütőpor

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, a tejet. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd szitáld bele a masszába. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és öntsd bele egy tepsibe. Az őszibarackot kockázd fel, és szórd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.

Kakaós piskóta vaníliafagyival

Hozzávalók:

•             30 dkg liszt

•             30 dkg cukor

•             8 dkg kakaó

•             6 tojás

•             vaníliafagyi

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval keverd habosra. Szitáld bele a lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd kivajazott, lisztezett formába, és süsd meg. Várd meg, míg kihűl, vágd kicsi kockákra, és szórd meg a tetejét porcukorral. Vaníliafagyival tálald.

Almás piskótatekercs

Hozzávalók:

•             60 dkg alma

•             5 tojás

•             5 evőkanál cukor

•             5 evőkanál liszt

•             1 csomag sütőpor

•             1 citrom

•             fahéj

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Tedd bele apránként a cukrot, és verd tovább. Ezután tedd bele egyesével a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet szitáld bele. Keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg. Az almát hámozd meg és reszeld le. Szórj rá cukrot, illetve fahéjat. Állandó kevergetés mellett párold meg. Amikor a piskóta megsült, tedd rá nedves konyharuhára, és óvatosan tekerd fel. Hagyd így kihűlni. Ezután kend rá az almás tölteléket, és újra csavard fel. Szeletelve tálald.

Szerző: Debreceni Andi

Forrás: femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.








hirdet�s