4 alig ismert Google szolgáltatás

Akt.:
4 alig ismert Google szolgáltatás
Sokak számára a Google csak egy keresőt jelent. Ám az évek során a Google egy sor igen érdekes projektet hozott létre.

Kár vitatni, hogy a Google legnépszerűbb alkalmazásai a keresője, valamint a Youtube és a Gmail. Természetesen az internet világában jártasabbak már hallottak a Google Analytics, vagy a Google Adwords eszközökről is, de még tapasztalt felhasználók számára is újdonság lehet a következő listában, amelyben a Google kevésbé népszerű, vagy méltatlanul keveset használt szolgáltatásait gyűjtöttük össze.

1. Google Art Project

A szolgáltatás célja az, hogy a világ műkincseit interaktív formában bárki számára hozzáférhetővé tegye. A magyarul Google Kulturális Intézet névre hallgató oldalon a világ bármely részén lévő múzeumok, intézmények műkincsei között válogathatunk, és még ahhoz sem kell Indiába utaznunk, hogy virtuális sétát tegyünk a Tai Mahal épületénél a Street View segítségével. Több ezer nagy felbontású fotót találhatunk a weboldalon, amelyen magyar intézmények, mint a Nemzeti Galéria, vagy a Szépművészeti Múzeum is képviseltetik magukat.

taj_mahal_google_art

2. Google Life

A Google Life weboldalát 2008-ban indította el, amelyen archiválta az amerikai Life magazin másfél évszázados tartalmát, a képeket az eredetiről beszkennelve. Az 1860-as évektől kezdve böngészhetünk érdekesebbnél érdekesebb fotók között témakörökbe rendezve.

google_life_ww2

3. Google Moon és Google Mars

Ugyan ezek a “térkép” szolgáltatások még koránt sincsenek a Google Maps szintjén, viszont mind a Hold, mind a Mars felszínét tanulmányozhatjuk ezzel az alkalmazással, valamint megtekinthetjük a különböző (robotizált és emberi személyzettel történő) landolások helyszíneit.

google_moon_mars

4. Google Trends

A Google Trends szolgáltatása nem csak szórakoztató, hanem roppant hasznos is egyszerre. Segítségével betekintést nyerhetünk abba, mi érdekli éppen aktuálisan a Föld népét, melyek a legkeresettebb kifejezések. Ezt természetesen nyelvre, országra, de akár városra lebontva is megtekinthetjük. Az év top keresései között olyanok szerepelnek, mint a párizsi terrortámadás, a víz a Marson és természetesen az új Star Wars film.

google_trends

Forrás: Impuls360