3D nyomtatott házak, letölthető kaják, víz alatti buborékvárosok – Így élünk majd 2116-ban

3D nyomtatott házak, letölthető kaják, víz alatti buborékvárosok - Így élünk majd 2116-ban
3D nyomtatott házak, letölthető kaják, víz alatti buborékvárosok - Így élünk majd 2116-ban
Vajon milyen lesz az élet 2116-ban, éppen száz év múlva? A szakértők szerint ükunokáink víz alatt élnek majd buborékvárosokban, 3D nyomtatóval készült ételeket esznek, nyaralni pedig drónnal mennek.

Tudósok, jövőkutatók, építészmérnökök és városépítészek készítették el a tanulmányt, amelyben azt latolgatják, milyen lesz az élet száz év múlva. A szakemberek szerint ha költözni vagy csak éppen nyaralni készülünk, csomagolás helyett az egész házat visszük majd magunkkal – hatalmas drónok segítségével – és még legapróbb kacatjaink sem fognak megmoccanni a helyzetváltoztatásban.

pa3

Építkezni nem felfelé, hanem lefelé fogunk, így felhőkarcolók helyett a “földkarcolók” szaporodnak majd gombamód, egészen 25 emelet mélységig. Hogy az emberiség víz alatt is tudjon élni, a tengerek mélyére buborékvárosokat építünk majd.

pa

3D nyomtatóval ételt készíteni már ma sem lehetetlen, 2116-ra pedig mindennapossá válik: kedvenc mesterszakácsunk fogásait egész egyszerűen letölthetjük majd az internetről, kinyomtatjuk, és néhány percen belül már élvezhetjük is a mennyei falatokat. De persze nemcsak a háromfogásos vacsorát nyomtathatjuk majd ki, hanem teljes házakat is – bútorostul, kiegészítőstül. Otthonainkban hatalmas LED kijelzős falak lesznek, melyeket a kedvünk szerint változtathatunk.

pa4

Nyaralni sem a kék ég alá és a homokos tengerpartra megyünk majd. Családostul repülünk majd inkább az űrbe, mert 2116-ra már a Marsot és Holdat is gyarmatosítottuk.

Forrás: HuffingtonPost
hirdetés


hirdet�s