38 év börtön egy 72 éves asszony megerõszakolása és meggyilkolása, majd kirablása miatt

38 év börtönre ítélt egy belga férfit egy spanyol bíróság, mert megerõszakolt és brutálisan megölt egy 72 éves brit nõt, majd kirabolta a szomszéd szobában magatehetetlenül fekvõ férjét – közölte kedden a spanyol média.

A bûncselekmény 2007 novemberében történt. Janette May Grocutt hat évvel ezelõtt adta el cornwalli házát és költözött mozgásképtelen férjével a napos délkelet-spanyolországi Pinosába, Alicante közelébe.

Tavaly november 7-én a 21 éves belga férfi, Timothy Geert Knocaert felhívta telefonon az asszonyt, akivel korábban megismerkedett a városban, és többször is a házaspárnál vendégeskedett, majd barátságosan arra kérte, hogy egy éjszakára hadd pihenhessen meg náluk.. Az asszony beengedte a férfit, aki rövid idõvel késõbb egy konyhakéssel többször megszúrta, majd a vérzõ nõt bevitte a hálószobába, ahol megerõszakolta, aztán újra megkéselte. A 72 éves brit nõ ott halt meg.

Ezután a belga férfi átment a szomszéd szobába, ahol az ágyhoz kötött férj feküdt, és mindent hallott, ami a feleségével történt. A kétségbeesett 74 éves ember szeme láttára mindent felforgatott a tettes, majd magával vitte az ott talált készpénzt, hitelkártyát és két mobiltelefont. Az idõs Douglas Grocutt-ot annyira megviselték a történtek, hogy két héttel késõbb meghalt abban a szeretetotthonban, ahol befogadták.

A gyilkosságot 17 órával késõbb fedezték fel a szomszédok. A 38 év börtön mellett a 21 éves belga férfit arra ítélte a bíróság, hogy fizessen 35 ezer euró kártérítést az áldozat családjának.