360 fokos videó – Utazási kiállítás: kétnapos verseny a turistákért Miskolcon

Akt.:
360 fokos videó – Utazási kiállítás: kétnapos verseny a turistákért Miskolcon
© Fotó: Ádám János
Miskolc – Az utazási kiállítás tulajdonképpen arról szól, hogy hazánk turisztikai célpontjai kitelepülnek az ITC-be két napra, és vadásznak a vendégekre.

Bemutatják legnagyobb vonzótényezőiket, kedvezményekkel csábítanak, és ember legyen a talpán, aki nem talál nyári programot a miskolci esemény végére.

Az egész onnan indult 25 évvel ezelőtt, hogy bár Budapesten akkoriban már volt utazási kiállítás, oda viszont nem sok miskolci jutott el, így – hogy ne maradjunk ki mi sem a jóból – Miskolcon is kezdetét vette az évente megrendezett turisztikai börze.

Különböző városok, tájegységek, vagy éppen termelők mutatják be portékáikat, illetve, hogy miért érdemes őket választania a turistáknak. Én például vettem harmatmézet a kezdődő náthámra, és majdnem egy rúd kolbász is a táskámban kötött ki. Bárdos István szervező elmondta, hogy tapasztalatuk szerint nőtt a belföldi utazási kedv, és meglátták a potenciált távolabbi városok is a miskolciakban. Ezért a környező célpontok mellett jelen volt Makó, Szolnok, a Balaton, és még sok más népszerű helyszín standja is.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Na de a lényeg, hogy miért is érdemes utazási kiállításra mennie a miskolciaknak: a kedvezmények. Természetesen az is kiderül, hogy Makón nem csak hagymát lehet enni, ami már legalább abból a szempontból pozitív, hogy megismerjük hazánk értékeit. De mint Bárdos István felhívta rá a figyelmet, ilyenkor, az év elején, előfoglalási akciók tömkelege várja a látogatókat, úgyhogy jó előre be lehet tervezni a nyaralást, ráadásul jelentős (10-15 százalékos) kedvezménnyel.

Hagyomány a börzén, hogy két helyszín kiemelt figyelmet kap. Idén a külföldi díszvendég Szlovákia, a magyar pedig Monok. Előbbi oka, hogy északi szomszédunk is egyre kedveltebb turisztikai célpont. A belföldi díszvendég meghívása mögött a lokálpatriotizmus áll a szervezők szerint. Szeretnének kicsit nagyobb figyelmet biztosítani olyan magyar településeknek, amik abszolút érdemesek rá, de nincsenek a reflektorfényben. Ők külön bemutatkozó műsort is adnak az ITC színháztermében, a szlovákoknál pedig lehet sztrapacskát kóstolni!

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A “Menjünk világgá…!” Utazási Kiállítás március 9-e és 10-e között zajlik az ITC-ben, mindkét nap 10 és 18 óra között. A szervezők 8-10 ezer látogatóra számítanak, úgyhogy érdemes minél hamarabb kimenni, nehogy lefoglalják mások a legjobb nyaralós helyeket.

Király Csaba


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Ideje megtervezni a nyári utazásunkat. Az ITC-székházban megnyílt az utazási kiállítás. Mielőtt világgá mennénk, nézzünk körül itthon és a szomszédoknál! Akár ez is lehetne a mottója az idei, immár 25. „Menjünk világgá…!” Utazási Kiállításnak, melyet pénteken délelőtt nyitottak meg Mis...

Miskolc - Március 8. ugyebár nem csak a Zoltánoknak nagy nap, hanem a női nem előtt is ekkor tisztelgünk a Nemzetközi Nappal. A Zöld Sportok Clubja és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vegyítette a kellemest a hasznossal, és az egészséges életmód jegyében szerveztek nőnapi futótúrát a Csanyikban. ...

Ásványkiállítás Miskolcon: Több mint sok szép színes kavics
Miskolc - Már a 36. Nemzetközi Ásványkiállítást rendezték meg Miskolcon 2018. március 3. és 4. között. A Miskolci Egyetem nagyjából annyira megtelt, mintha diplomaosztót tartottak volna a Díszaulában, ami azt nézve elég sokkoló, hogy szép színes kavicsokat lehet nézegetni. Gondolná a laikus, de a...