360 fokos videó: társasjátékozni meccs közben?

360 fokos videó: társasjátékozni meccs közben?
© Forrás: Hírek360.hu
Debrecen – Az IGEN Debrecen döntőjének második helyezettje volt a BetField csapata. A fiatal debreceniek egy társasjátékötlettel érték el az előkelő helyezést – egy játékkal, amely új szintre emeli a meccsnézést.

A BetField játék célja, hogy feldobjon egy élőben közvetített focimeccset, a lényege pedig az, hogy a meccs különféle eseményeire lehet zsetonokkal fogadásokat kötni, például, hogy lesz-e gól, kapufa, védés, szabadrúgásból kapura lövés stb. Ha a fogadásokban sikeresek vagyunk, pontokat és extra zsetonokat kaphatunk. A demójátékkal ismerkedtünk egy Bajnokok Ligája-meccs közben.

Asztalfiókos ötlet…

– Az ötlet már évekkel ezelőttről származik, egy szurkolói kiegészítőkhöz kapcsolódó pályázattal indult a sztori 4 évvel ezelőtt, aztán megmaradt asztalfiókos ötletnek. 2017 szeptemberétől foglalkozunk a játékkal intenzívebben. Az IGEN Debrecen képzésén összeállt egy jó kis csapat, azzal a céllal, hogy ezt a társasjátékot megpróbálja piacra dobni – elevenítette fel a kezdeteket Balogh Tamás, a játék egyik ötletgazdája.

Egyelőre demójátékokkal tesztelik, népszerűsítik a BetFieldet.

– A végleges játék ennél komolyabb lesz, egy full dobozos társasjátékra kell gondolni. A fogadható események körét bővítjük, ezek az ötletek már meg is vannak, de a demójátékot kifejezetten egy leegyszerűsített verzióban hoztuk. Eseménykártyák lesznek, és tervezünk egy applikációt is, amely egy QR-kód olvasóhoz hasonlóan eredményszkennerként fog működni.

Mivel félidőben és a meccs végén viszonylag kevés az idő, hogy ne kelljen a pontok számolgatásával tölteni a szünetet, az applikáció segítségével csak a tábla fölé tartjuk a telefonunkat, ami lefényképezi és összegzi az eredményeket”

– osztotta meg velem Tomi a további terveiket.

Ötlet, csapat és pénz

Vajon elég egy jó ötlet és kitartás egy projekt megvalósításához? A szakértők szerint egy startup-vállalkozás sikeréhez három dolog kell: ötlet, csapat és pénz.

– Sok akadályba ütközünk, ha egy terméket vagy szolgáltatást a nulláról megpróbálunk a piacra dobni. Fontos, hogy meglegyen a csapat egysége, és természetesen pénzre is szükség van, amit saját erővel, tőkebefektetőkkel elő lehet teremteni. A demójáték összeállításakor az időköltség az, ami jelentős volt az elmúlt néhány hónapban. Ez az öttagú csapat főállások mellett éjt nappallá téve azzal foglalkozik, hogy a játékot tökéletesítse. Stark Orsi és jómagam vagyunk a játék ötletgazdái, Gimes Nóri, Kádár Zoli és Kapitány Józsi csatlakoztak hozzánk a képzésen. Most már ott tartunk, hogy megpróbáljuk felosztani egymás között a feladatokat, mindenkinek megvan a szerepe. Egyébként a csapat önmagában kevés lenne, ha nem rendelkeznénk azokkal a kapcsolatokkal, amelyek szintén segíthetnek minket.

Ki fizet a meccs végén?

A BetField célja végső soron közösségi élményt teremteni meccsnézésre. A meccsek és a fogadások mindig is tömegeket vonzottak, az, hogy ezeknek egy új szintje, színtere sikeres lehet-e, majd idővel elválik, de Tomi bizakodó:

– Bízunk abban, hogy lehet ilyen szintre emelni a meccsnézést. Egyrészt az emberek szeretnek összejönni, de a digitális világ mindenhatósága szétrobbantja a közös időtöltést, ezért kellenek újfajta motivációs eszközök, ez a játék ilyen lehet. Másrészt a társasjátékpiac az elmúlt években reneszánszát éli, harmadrészt az emberek szeretnek fogadni.

Ez is egy fogadós játék, ugyanolyan izgalmakat lehet átélni, mint egy pénzbeli fogadás esetén, de itt közben együtt vagyunk a haverokkal.”

A játéknak éppen az a lényege, hogy elsősorban ne pénzben játszunk, hanem valami kreatív, ötletes díjban, például fizetünk egymásnak egy sört. A lényeg, hogy élvezzük egymás társaságát.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Forrás: Hírek360.hu
Debrecen - A modern társasjátékok sokkal izgalmasabbak, mint a Ki nevet a végén? vagy éppen a Gazdálkodj okosan! Mintha egy másik világba csöppennénk – nem látni, hogy a fiatalok az okos telefonjukat nyomkodják. Sehol egy üres szék, innen lehet tudni, hogy társasjáték est van Debrecen egyik ikoni...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek