360 fokos videó: Mesés panoráma a Bükk második legmagasabb csúcsáról

360 fokos videó: Mesés panoráma a Bükk második legmagasabb csúcsáról
© Fotó: hirek360.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén – A 956 méter magas Bálvány csúcsán áll a Petőfi-kilátó.

Az 1948-ban épült, legutóbb 2016-ban felújított építményről tiszta időben látszódik a Magas-Tátra, Galyatető és Kékestető is. A panorámában állva az ember tényleg a teljes világ felett érzi magát. Kameránkkal felmentünk a felhők fölé, hogy 360 fokban mutathassuk meg a csodát.

A magaslatot viszonylag könnyű megközelíteni – legalábbis miután felért az ember Bánkútra. Mi autóval jutottunk el addig a pontig, és az út minősége egyszerűen borzalmas: kátyúk folyamatos kerülgetése, de legalább a természet szép. Az autót letéve, egy közel 800 méteres túra vezet a Bálvány tetejére, amin nem kell magas emelkedőkkel megküzdeni, az erdőn áthaladva pedig tovább gyönyörködhetünk a tájban. És még medvével sem találkoztunk.

A túrajelzéseket követve – és a biztonság kedvéért egy kis gps-es segítséggel – nagyjából 20 perc után egyszer csak felbukkant egy faház az erdő közepén, mellette pedig maga a kilátó. Két szintről csodálhatjuk meg a panorámát, és érdemes felmászni a faházra hasonlító második “emeletre” is, hiszen az igazán lenyűgöző látkép onnan tárul elénk. A felvezető acéllétra ugyan elbizonytalaníthatja a túrázókat, de többszöri tesztelés után mindenkit megnyugtatunk: stabil, és könnyen vehető “akadály”, amit megér leküzdeni.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

A 18 méter magas Petőfi-kilátó 1948-ban épült meg, miskolci és diósgyőri túrázók összefogásából. A folklór szerint a Diósgyőri Vas és Acélgyár jelzőtornya adta hozzá az alapanyagot, és a kezdeményező polgárok két kezükben az elemekkel túráztak fel Garadnától a Bálványra. Azóta eltelt jó pár éve, több felújítás, a legutóbbi 2016-ban – a kilátó pedig biztonságos állapotban várja a természeti látképek szerelmeseit.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Legyártották a százmilliomodik terméket a miskolci Bosch-gyárban. Az ünnepi alkalomból mi is bejutottunk 360 fokos kameránkkal a cég több mint 38 ezer négyzetméter területű, csaknem 2400 embert foglalkoztató üzemébe. A mérföldkő-értékű, kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó ...

A Bató-család síremléke a Deszkatemetőben
Miskolc - 360 fokos videó készült Bató Istvánról, akinek tragédiákkal teli volt az élete. Bató István rendkívül gazdag gabona- és borkereskedője volt Miskolcnak a 19. század második felében. Excentrikus, különc figura volt, akit szörnyű tragédiák értek élete során. Talán ezek a körülmények is hoz...