360 fokos videó: Mese- és szuperhősök gyűrték le a kórházi unalmat Miskolcon

Akt.:
360 fokos videó: Mese- és szuperhősök gyűrték le a kórházi unalmat Miskolcon
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Elza, Hófehérke, Batman és társaik látogatták meg a B.-A.-Z. Megyei Kórházat, hogy kicsit eltereljék a Gyermekegészségügyi Centrumban gyógyuló apróságok figyelmét betegségükről. Ők pedig boldog mosollyal az arcukon fogadták hőseiket.

Lebetegedni és kórházba kerülni szörnyű dolog, a nyilvánvaló betegségen túl az ingerszegény környezet is problémát jelent. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályán van olyan kis páciens, aki több mint egy éve él ott, és történik vele majdhogynem ugyanaz nap mint nap.

Dr. Simon Réka osztályvezető főorvos kiemelte az “unalom” problémáját, ami ellen igyekszik tenni a kórház. A szülők sokat segítenek, az osztályon két játszósarok nyújt gondolatelterelő kikapcsolódást, rendszeresen látogatják a kórházat bohócdoktorok, pedagógusok tartanak egyéni foglalkozásokat, nagyobb ünnepek alkalmával pedig különleges programot szerveznek a kórház dolgozói. A főorvos elmondása szerint egy-egy ilyen esemény után még egy hét múlva is csillognak a kicsik szemei.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A mese- és szuperhősök farsangi látogatása ilyen különleges alkalom volt a napokban. Az Asgard Brothers, a GamerPower és a CosHelp önkéntes tagjai a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal közösen alternatív valóságot teremtettek a megszokott kórházi folyosókra. A kicsik kaptak jelmezeket, úgyhogy Thor, Loki, és Elza mellé társult mini Tigris, Vasember és Pókember is. Igazi metamorfózis volt ez egy órácskára: “hősökkel” tölthették együtt az időt a kis betegek, és ők is azokká válhattak.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Így nem csupán kiszakadhattak a mindennapjaikat kitöltő betegség nyomasztó légköréből, de talán bátorító “mintát” is kaptak a hősöktől, akik mindig mindent legyőznek. Azzal, hogy ők is magukra öltötték a jelmezeket, talán egy kicsit ezt az attitűdöt is átvették, ami segíthet, erőt adhat nekik a gyógyuláshoz.

Király Csaba


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Film- és mesehősök vittek adományt csütörtökön a beteg gyermekeknek. Csütörtökön délelőtt vidámság költözött a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának Onkohematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályára. Film- és mesehősök szálltak ki az első emeleten a li...

Legótól hipnotizálódott gyerekek lepték el Kazincbarcikát
Miskolc - Az év legkockább programját szervezték meg Kazincbarcikán, ami egy nagyon jó marketingcím, de amúgy egy nagyra nőtt legózásról beszélünk. Persze sok-sok gyerekkel, akik szőnyegen, csoportosan, hipnotikus transzban üldögélve rakosgatták egymásba az elemeket. Kazincbarcikához valahogy ill...

Szikszó - Amikor egy 60 tonnás daru emel be repülő csészealjra hasonlító, hatalmas gyártósori elemet egy gyárba, akkor ott a helyünk 360-as kameránkkal. Videónkon lekövethető daru és eszköz komótos, szimbiotikus együttmozgása, ami a 2001: Űrodüsszeia legszebb jeleneteit idézi fel. A Hell s...

A Diósgyőri vár új kapitánya a történelem szerelmese
Miskolc - A Diósgyőri vár új kapitánya egy roppant izgalmas figura. Eltöltött közel 30 évet az autóiparban, közben pedig hobbiként megélte a lovagi hagyományőrzést. Szemmel láthatóan lubickol új feladatkörében, és már most nagy tervei vannak a várral kapcsolatban. Kismartoni Péterrel beszélgettünk m...