360 fokos videó: Koreai kórus énekelt miskolci gyerekeknek

360 fokos videó: Koreai kórus énekelt miskolci gyerekeknek
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában nem mindennapi vendégek jártak április 17-én.

A dél-koreai Eun-Pyeong Első Gyülekezet Joyful Kórusa tradicionális népviseletben adott missziós koncertet az iskola diákjainak.

Az iskola tornaterme megtelt gyerekekkel, akiket lenyűgözött a Joyful Kórusnak már a látványa is. Nem csoda, hiszen nem minden nap találkoznak ennyire más kultúra képviselőivel, akik ráadásul még külső jegyeikben is – hagyományos dél-koreai viseletükkel – arra hívták fel a figyelmet, hogy ők máshonnan jöttek.

Az üzenetük viszont általános volt, hiszen a dalaikkal az igét hirdették, amit néha megszakítottak rövid prédikációk kedvéért. A szervezők szerencsére gondoltak arra is, hogy a gyerekek nem feltétlenül értik a dél-koreai nyelvet, úgyhogy közben kivetítőn feliratozták a magyar fordítás sorait.

Minden alkalmat megragadni

Molnárné Kertész Ildikó, az intézmény igazgatója elmondta, igyekeznek minden hasonló alkalmat megragadni, mert „magvetésként” tekintenek ezekre, ami idővel remélhetőleg „kinő a szívükben”, és a változás okozói lesznek.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Érdekes kérdés az is, hogy Dél-Koreából miért jön el Miskolcra az igét hirdetni egy kórus. Miyoung Park misszionárius kifejtette, hogy a nehéz helyzetű embereket akarják elérni, mert sokszor nincs saját lelkészük, a közösségükbe nem jár olyan, aki Istenről beszélne. Ebben próbálnak segítséget nyújtani.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Lillafüred, Miskolc - Téli videónk után visszatértünk Lillafüredre, hogy tavaszi pompájában is körülnézzünk. Szép volt a hófödte mesevilág, de a zöldellő fák és a nyíló virágok látványa a megújuló természet energiájával is feltölt. A Hámori tónál újra lehet csónakázni, illetve gyönyörködni a barn...

Miskolc - Hétköznapi Hősöket díjazott az Inform Média Lapkiadó Kft. Az Észak-Magyarország napilapon és a Borsod Online portálon keresztül meghirdetett szavazáson négy kategóriában jelölhették az olvasók a másokért élő és tenni akaró embereket megyénkben. A City Hotelben ünnepélyes keretek között ...

Nagy népszerűségnek örvendtek a mesterségek bemutatói
Mezőkövesd - Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg az idei Matyó Húsvétot. Új értelmet nyert az egy tűt sem lehet leejteni kifejezés az idei Matyó Húsvéton hétfőn, kora délutánra. A vasárnapi rossz idő és a hétfő reggeli borongós ég ellenére is rengetegen indultak útnak a megye településeiről...

Miskolc - A Ciróka Babakoncert csöppségekhez igazított, komolyzenei játszóház - ha nagyon leegyszerűsítjük. De ne tegyük, mert a program több síkon is izgalmas. A forgatókönyv egyszerre tartalmaz pedagógiai-fejlesztő elemeket, játékos feladatokat, a szülőket is bevonja, és a Miskolci Szimfonikus ...