360 fokos videó: Kis vasgyúrók a grundbirkózó diákolimpia döntőjében Miskolcon

Akt.:
360 fokos videó: Kis vasgyúrók a grundbirkózó diákolimpia döntőjében Miskolcon
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Miskolc adott otthont a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjének február 24. és 25. között. A Generali Arénában az I. és II. korcsoport 6-10 évesekből álló, fiú és lány csapatai csaptak össze.

A Diákolimpia egy nagyszerű lehetőség a fiatal sportolóknak, hogy versenykörülmények között teszteljék tudásukat. Egy tanév során összesen 270.000 diák vesz részt a különböző sportágak különböző megmérettetésein, és közülük mintegy 18.000 fiatal jut el az országos döntőkig. A megyei Diáksport Szövetségek szervezik a versenyeket, a grundbirkózás döntőjének pedig városunk, Miskolc adott otthont, ahol nagy hagyománya van a sportágnak.

Fazekas Miklósné, a szervezőbizottság elnöke kifejtette nekünk, hogy helyi szinten kezdődik a versenysorozat, ami aztán egyre nagyobb területet lefedő versenyekbe torkollik. Na a grundbirkózás ez alól pont kivétel, mert országos elődöntők után jutottak el a fiatalok Miskolcra.

A versenyzők arcán sokszor tükröződik, hogy a lelküket is beleadják egy-egy meccsbe. Az örömteli pillanatok gyermekien kirobbanóak, és néha bizony potyognak a könnyek. A lelkesedésük hatalmas, elvégre az egész éves sportmunka eredményét mutathatják meg a Diákolimpián, és ha minden a terv szerint halad, ismerhetik el a szakemberek.

És ha már szakemberek: az is jelzi, hogy a Diákolimpiát a versenyzők fiatal kora ellenére nagyon is komolyan kell venni, hogy Miskolcon például a versenybizottság elnöke Deák Bárdos Mihály, egykori Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon volt. És ő csak az egyik sportlegendánk, hiszen a versenyen – mások mellett – tiszteletét tette 1968 kötöttfogású olimpiai bajnoka, Varga János is, aki kinézetre egy bottal közlekedő bácsika, azonban a sport iránti lelkesedése felett nem múlik az idő.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Mint elmondta, végtelenül nagy öröm számára, hogy a fiataloknak lehetősége nyílik versenyezni. Ezért is jár gyakran az utánpótlás versenyeire. Sok jó küzdelmet látott most Miskolcon is. Ők lehetnek a jövő olimpikonjai, hiszen valahol mindenkinek el kellett kezdenie. A legszorgalmasabbak, a legtehetségesebbek pedig a dobogó tetején kötnek ki.

A szervezők egyébként a sport mellett igyekeztek más jellegű programokkal is dobni a hangulaton, hogy a fiatalok egy “komplett élménnyel” térjenek haza. A kísérő programok között lehetett Diósgyőri Várhoz kapcsolódó játékokkal kikapcsolódni két meccs között, de volt kézműves stand, vagy az egészséges életmódhoz kapcsolódó pult is.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A gyerekek beleadták legjobb tudásukat, és ez az erőfeszítés nem maradhatott elismerés nélkül, így minden résztvevő kapott ajándékot. A dobogós helyezettek a különböző kategóriákban a következőek szerint alakultak:


Leány csapatverseny I. korcsoport:

– aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc
– ezüstérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest
– bronzérem: Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, Kazincbarcika

Leány csapatverseny II. korcsoport:

– aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc
– ezüstérem: Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, Kazincbarcika
– bronzérem: Meszesi Általános Iskola, Pécs

Fiú csapatverseny I. korcsoport:

– aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc
– ezüstérem: Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola, Budapest
– bronzérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest

Fiú csapatverseny II. korcsoport:

– aranyérem: Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola, Budapest
– ezüstérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc
– bronzérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest

Király Csaba


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Három miskolci arany, és egy-egy barcikai ezüst és bronzérem született Miskolcon. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola csapatai parádés teljesítményt nyújtva, négy kategóriából hármat megnyertek, egyben pedig ezüstérmesek lettek a február utolsó hétvégéjén, a borsodi megyesz...

Miskolc - A kama egy régi, tradicionálisan Miskolchoz kapcsolható sport, amit még a '90-es években is játszottak. Aztán valahogy eltűnt - az Észak-Keleti Átjáró Egyesület évek óta azon dolgozik, hogy újra köztudatba hozza a miskolciságnak ezt a különleges szeletét. A szervezet 11. születésnapja a...

Miskolc - A felhívásban a díszítés három módját jelölte meg a miskolci önkormányzat. Miskolcot sokszor éri a szürke iparváros részint igaz vádja. Most adott a lehetőség, hogy egy jó festménnyel, ötletes zöldesítéssel vagy kiterjesztett valósággal feldobjunk néhány lehangoló közterületi felületet....

Miskolc - Egy újraélesztő tanfolyamon köszönte meg a mentőtisztnek, hogy megmentette. Januártól minden hónap utolsó hétfőjén ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain az érdeklődők. A januári alkalmon hatalmas volt az érdeklődés Miskolcon, ...