360 fokos videó: Hölgyek-urak nőnapkor a Csanyikban futnak

360 fokos videó: Hölgyek-urak nőnapkor a Csanyikban futnak
Miskolc – Március 8. ugyebár nem csak a Zoltánoknak nagy nap, hanem a női nem előtt is ekkor tisztelgünk a Nemzetközi Nappal. A Zöld Sportok Clubja és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vegyítette a kellemest a hasznossal, és az egészséges életmód jegyében szerveztek nőnapi futótúrát a Csanyikban.

A Vadaspark bejáratából, pisztolylövéssel indult el a nagyjából 15 fős mezőny. Bár a nőnap jegyében hirdették meg a futótúrát, nem korlátozódott hölgyekre a nevezés, és a korosztályok is szépen eloszlottak.

Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője, egyben az esemény fővédnöke, elmondta, hogy a nagyjából 5 kilométeres táv útvonala titkos volt az indulók számára, annyit tudtak előzetesen, hogy a Csanyikot szelik át, és a Vadasparkot is érinti egy szakasz.

Túravezető irányításával haladtak az emberek, nagyjából azonos tempóban, ebből is látszik, hogy nem versenyről beszélünk. Mindenki saját tempója szerint haladhatott: futva, sétálva, de még akár szánkózni is lehetett volna, ha valaki azzal jön – hiszen a Csanyikot szép nagy hó borította az idei nőnapon.

A szervezők ki is hangsúlyozták, a cél az volt, hogy teret adjanak a mozgás és a természet szeretetének. Valószínűleg az indulók számára sem számított túl sokat, hogy most éppen nőnapi futótúrán vannak. Sokkal inkább, hogy szép környezetben, együtt sportolhattak másokkal.

Közben pedig, ha a frissen született leopárd kölyök nem is állt be közéjük a Vadasparkon átvezető végső szakaszon, madarak csiripelték körbe az embereket, és talán még egy-két mókus is átszaladt a fák között, apró lábnyomokat hagyva az olvadozó márciusi hóban.

– Király Csaba, hirek360.hu –

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!