a bukás napjai

2019.08.06. 21:00

Hétvégén lánynak öltözve menekült, most holtan találták a cellájában

Holtan találták kedden cellájában azt a brazil kábítószer-kereskedőt, aki a hétvégén nőnek öltözve próbált elszökni a Rio de Janeiro közelében található Gericinó nevű börtönből – közölte az Agencia Brasil helyi hírügynökség a büntetésvégrehajtási-intézetre hivatkozva.

Handout picture released by Rio de Janeiro's State Secretariat of Prison Administration (SEAP) showing Brazilian inmate Clauvino da Silva wearing a wig and a mask after been captured while trying to escape the Gericino prison complex, in Rio de Janeiro, Brazil, on August 03, 2019. - A drug dealer attempted to escape a Rio de Janeiro prison disguised as his daughter with a wig and a mask, authorities informed. (Photo by HO / SEAP / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SEAP" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / HO / SEAP

A börtönőrök kedden találtak rá Clauvino da Silva holttestére a Laércio de Costa Pelegrino fegyintézetben lévő magánzárkájában.

Előzetes értesülések szerint

a 42 éves férfi lepedőjével felakasztotta magát.

A Baixinho (a pici) ragadványnéven is ismert Clauvino da Silva

vasárnap gumimaszkban, parókával, melltartót és testhezálló szűk farmert viselve, nőnek öltözve próbált kereket oldani börtönéből.

Azt tervezte, hogy a saját lányának adja ki magát, aki aznap meglátogatta, s egyszerűen kisétál a főkapun keresztül, de az ellenőrzéskor lebukott.

A meghiúsult szökést követően magasabb biztonsági fokozatú fegyintézetbe került.

A brazil sajtó szerint Clauvino da Silva a hírhedt Comando Vermelho (Vörös Kommandó) nevű bűnszervezet tagja, s drogkereskedelem miatt 73 év és 10 hónap szabadságvesztésre ítélték. 2013-ban egyszer már megszökött több tucatnyi rabtársával a börtönből, akkor azonban néhány héten belül sikerült kézre keríteni.

Borítókép: azért nem lett teljesen tökéletes a szökéshez használt jelmez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!