360 fokos videó: Bodrogkeresztúri kilátó – 40 centivel a föld felett

Akt.:
360 fokos videó: Bodrogkeresztúri kilátó – 40 centivel a föld felett
© Fotó: hirek360.hu
Bodrogkeresztúr – A 2007-ben megépült bodrogkeresztúri kilátó nagy port kavart anno a 40 centiméteres magasságával, ami valljuk be: nem igazán felel meg a magyar kilátódefinícónak.

Azonban a helyzet szürrealitásán túllépve, meg kell hagyni, hogy a panoráma tényleg látványos a “kilátóból”. Nem a méret a lényeg.

A kilátó egy Bodrogkeresztúr felett elterülő hegyen áll. Vagy inkább fekszik, a maga 40 centiméteres, kőből készült korong mivoltában, egy fém iránytűvel a közepén. A bruttó 39 millió forintos beruházás részeként megépült alkotásra a támogatást biztosító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elmondása szerint azért volt szükség, mert korábban a szomszédos vízmű dombjára másztak fel a panorámák szerelmesei – ami tilos.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

A támogatási összeg felhasználásával kapcsolatban azt nyilatkozta 2009-ben Oravecz Péter, az NFÜ szóvivője, hogy jelentős pénzt emésztett fel a tereprendezés, valamint a kilátóhoz vezető infrastruktúra kiépítése. Utóbbival kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy bár a közvetlen közeléig eljutunk autóval, az út kicsit furcsa építészeti megvalósítás jegyeit viseli. Középen térkő vezet, a két oldalán pedig kavics, ami nem megfelelő körülmények között inkább a jármű fennakadásának kockázatát rejti magában, mint a kilátó elérésének lehetőségét.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

Mindezt leszámítva, a helyszínről elénk táruló panoráma abszolút megfelel a kilátók kívánalmainak. Dombok, mezők, erdő, Bodrog és a természet nyugalma várja a látogatót.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc - Szeghalmy Bálint rendkívül termékeny építész volt, aki valószínűleg egyedülálló a világon a tekintetben, hogy két református templomot is tervezett egy városban. Miskolcon ugyanis a Deszkatemplom, illetve a Martinkertvárosi Református Templom is kézjegyét viseli - más jelentős épületek ...

Miskolc - Szentpáli István az a miskolci, akinek nevével könnyen találkozhatunk, hiszen központi helyen található a róla elnevezett utca, illetve emlékét iskola is őrzi. Háromszor volt a város polgármestere, az ő közbenjárásával nyertük el a városi státuszt. Helyi szinten az egyik legjelentősebb ...