35 halott a bangladesi áradásokat követő járványokban

Legkevesebb 35 ember halt meg a járványokban, amely az esőzés következtében átázott városokban és falvakban tört ki, a szennyezett víz miatt, amely ezreket fertőzött meg Banglades szerte, jelentette az Egészségügyi Minisztérium szóvivője.

A legtöbb áldozat a szennyezet víz miatti hasmenésben halt meg, főleg az északi Rangpur térségében, ahol közel 10.000 család maradt otthon nélkül a múlt heti hatalmas esőzések után. A hasmenés és más bélrendszeri fertőzések gyorsan terjednek az áradás, sújtotta térségben, pedig elegendő létszámú orvosi csapat dolgozik a régióban és a helyzetet ellenőrzés alatt tartják.

A segélymunkások gyorsan juttatják el a területre a száraz élelmiszert és víztisztító tablettákat. Fél tucat halálos áldozatot jelentettek az ország északi és középső térségéből. A hasmenéses fertőzések a beteg gyors kiszáradását okozzák, ha nem pótolják a folyadék veszteséget gyorsan. A nemzetközi Kolera Kórház jelentése szerint, főként gyermekek és nők betegednek meg. A heves esőzés megrongálta az utakat és a vasútvonalakat, és a frissen vetett terményekben is jelentős károkat okozott.