326 kilogrammot bírt a legjobb tésztahíd

326 kilogrammot bírt el a legerősebb alkotás a győri Széchenyi István Egyetem szerda esti tésztahíd építő versenyén. A résztvevők kizárólag kereskedelmi forgalomban lévő száraztésztából építkezhettek, az alkotórészeket viszont tetszőleges ragasztóanyaggal rögzíthették egymáshoz.

A versenyen az is kikötés volt, hogy a szerkezetek nem nyomhattak többet 1 kilogrammnál. A tésztahíd építők átlagosan 10 ezer forintot költöttek alapanyagra. Volt aki két, és olyan is, aki tíz napot dolgozott a hídján. A győztes páros már rutinos tésztahíd építő, szerkezetüket háromszor kezdték újra, de így is két nap alatt végeztek. Spagetti és makaróni helyett ők újításként penne tésztából építkeztek. A pontosság nagyon sokat számít, most már sablont is használunk hozzá, korábban csak vonal mellett tettük le a tésztákat – mondták Pozsonyi Norbert és Tótiván Alíz építőmérnök hallgatók.
A verseny győztesei május végén majd az országos bajnokságon bizonyíthatnak, addig azonban építeniük kell egy másik tésztahidat. Szeretnének eljutni a kanadai világbajnokságra is. Ezzel az eredménnyel ott is dobogón végezhetnek.