32 millió forintot költöttek Sarah Palin ruháira, hajára és sminkjére

A pénzügyi kimutatások szerint a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) több mint 150 ezer dollárt (32 millió forint) költött az elmúlt időszakban a Republikánus Párt alelnökjelöltje, Sarah Palin ruhatárára – közölte a Politico című amerikai híroldal kedd este. A párt fő kampány- és pénzgyűjtő szervezete emellett csak szeptemberben 4.716 dollárt (1 millió forint) költött a politikusasszony hajára és sminkjére.

A Politico szerint ezek a kiadási tételek nem szerepeltek a republikánus kampánybüdzsében azelőtt, hogy John McCain augusztusban az alaszkai kormányzót nevezte meg alelnökjelöltjeként. A weblap áttekintette az RNC szeptemberi pénzügyi beszámolóját, amelyben új kategória jelent meg, “kampány-kellékek” címmel. A Politico írása szerint az új kategóriába New York-i, St. Louis-i és minneapolisi ruházati boltok számlái kerültek.

A republikánus kampánystáb az írás napvilágra kerülését követően azonnal közleményben reagált az abban foglaltakra. “Az országnak most fontos kérdésekkel kell szembenéznie, így figyelemre méltó, hogy kosztümökről és blúzokról szóló eszmecserékkel töltjük az időt” – fogalmazott Tracey Schmitt szóvivő, hozzátéve, hogy az eredeti szándéknak megfelelően a kampány után jótékony célra ajánlják fel a ruhákat.

A kampánystáb ugyanakkor nem kommentálta, hogy hogyan kerültek a nőiruha üzletekből származó költségek közé két babaruhabolt számlái. Ahogy azt sem tudni, hogy kinek a ruhatára gazdagodott 4.902 dollárnyi (1,1 millió forint összegben) az Atelier nevű férfiruhákat árusító boltból származó divatcikkel.Sporthírek