32 millió forintnyi motoros-felszerelést loptak

Előzetes letartóztatásba került az a három férfi, akik március 25-én éjjel betörtek egy debreceni motoros-felszereléseket árusító üzletbe, és 32 millió forintnyi árut vittek magukkal. A gyanúsítottakat két nappal később elfogták, kiderült, hogy mindannyian többször is voltak már büntetve. Az üggyel kapcsolatban három budapesti férfi is a rendőrök látókörébe került, egyikük egy motoros bolt tulajdonosa – áll az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján.

A betörők hatástalanították a riasztórendszert, majd befeszítették az egyik ablakot, így jutottak be a Böszörményi úti üzletbe. A boltból több mint 32 millió forintnyi motoros ruhát, kiegészítőt, illetve a kasszában talált 1.2 millió forint készpénzt is elvitték.
A betörés után két nappal lakossági bejelentés érkezett, kiderült, hogy a két fiatalabb betörő veresegyházi, harmadik középkorú társuk erdőkertesi. Mindannyian voltak már büntetve, két gyanúsított már többször is ült börtönben. A házkutatások közben az árunak már csak a negyedét tudták lefoglalni, a többit értékesítették a tolvajok. Az ügynek további három gyanúsítottja is van, mindhárman a fővárosban élnek, egyikük egy motorbolt tulajdonosa, tőle is kerültek elő a lopott dolgokból.

A Debreceni Rendőrkapitányság dolog elleni, erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett miatt indított eljárást.