31. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen – Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás, és továbbra is névadás

31. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen – Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás, és továbbra is névadás
Miskolc – Harmincegyedik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. június 4-én, szombaton 10 és 14 óra között várják ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

A folyamatos rehabilitációnak és a nyílt napok sétáinak, a látogatók sétáltatás alatti türelmének és kitartásának köszönhetően egyre nő a pórázon vezethető kutyáink száma. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől láthatóan sokat fejlődnek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és mikrochippel van ellátva.

Jelenleg 78, telepünkön elhelyezett ebünknek, valamint 19 macskánknak keresünk végleges otthont. Telepünk minden jó szándékú megkeresésnek és felajánlott együttműködésnek partnere, ennek eredményeként az előző nyílt nap óta 28 állatnak találtunk ideiglenes vagy végleges otthont. A létszám ezzel együtt sem változott nagyon, hiszen a bekerült állataink száma ez idő alatt: 26 új kutya és 18 macska.

Kérünk minden kedves állatbarátot, legyenek segítségünkre, hogy állataink – köztük folyamatosan érkező gazdátlan macskáink – továbbra is szép számmal találjanak hűséges gazdára.

Az előző nyílt napon 110 látogatót üdvözöltünk. Egyre több, számunkra eddig ismeretlen állatbarát érdeklődik programunk, tevékenységünk iránt. Reméljük őket is rendszeresen köszönthetjük telepünkön. Örömünkre szolgál, hogy a nyílt napunk első segítő társai továbbra is megtisztelnek jelenlétükkel.

Az elkövetkező időszakban szívesen fogadunk adományként a szervezetünk által tervezett ügyességi, mozgató pálya megépítéséhez szükséges anyagokat. Célunk a mindennapi, folyamatos mozgás biztosítása állataink számára. Továbbá adományként fogadunk finom fűrészport a macskák almozására.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat és a segítő közreműködést.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotókkal együtt – honlapunkon. Keresse fel Facebook oldalunkat is!

– Dovák Bertalanné, Miskolci Állategészségügyi Telepvezető –