31-en írták alá új egri munkaszerződésüket a sztrájk megkezdése óta

A hétfőn kezdődött sztrájk óta több mint harmincan döntöttek úgy a héten, hogy aláírják a szerződést az egri Markhot Ferenc Kórház működtetését átvevő HospInvesttel – tájékoztatott pénteki közleményében a HospInvest Zrt. régió igazgatója. Kosztura László leszögezi: a most csatlakozott munkatársak is ugyanolyan feltételeket ajánlottak, mint a korábban szerződötteknek.

Kosztura László szerint a hétfőn kezdődött sztrájk a kórház dolgozói számára is világossá tette, hogy az ellenzők nem a betegellátásért, hanem éppen az ellen dolgoznak. Ez azoknak is egyértelmű lett, akik eddig nem írták alá a munkaszerződésüket. Hétfő óta 31 dolgozó, köztük három orvos írta alá a munkaszerződését – áll a közleményben.

A HospInvest most csatlakozott munkatársaknak is biztosítja mindazokat a feltételeket és pluszjuttatásokat, amelyet az eddig aláíróknak – szögezi le a régi igazgató.

Az egri kórházban 1200-an dolgoznak. A HospInvest eddig körülbelül 900 embert szerződtetett, ebből 200-an azonban új dolgozók.

A februári közgyűlésen hozta ki győztesnek a szocialista vezetésű megyegyűlés a Hospinvestet az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton. Szeptemberben ezt a döntést bíróság hatályon kívül helyezte, de attól még a megye és a cég közötti szerződés érvényes maradt. Az intézményben kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dolgozni. Egy hete a tisztiorvosi szolgálat megadta az engedélyt a cégnek a működtetésre. Ezt a kórházvédők nem ismerik el és határozatlan idejű sztrájkba kezdtek hétfőn. Csütörtöktől úgynevezett mozaiksztrájk van, vagyis egy-egy osztályon csak egy-egy dolgozó sztrájkol.