30 kg dohányból formázott BMW ülést a kreatív csempész

Akt.:
Sátoraljaújhely – Két nap alatt több mint 50 kilogramm vágott dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mindkét esetben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigarettacsempészek akadtak fenn az ellenőrzésen Sátoraljaújhely környékén.

Egy vágott dohánnyal teli BMW-t Sátoraljaújhely határában állítottak meg a NAV pénzügyőrei. Az ellenőrzéskor – a pokróccal letakart hátsó ülésnél – egy fekete nejlon zacskó darabra lettek figyelmesek. Kiderült, hogy az autó ülésének ülő részét teljesen kiszerelték, azt vágott dohánnyal teli zacskóból formázták meg, hogy a felületes szemlélőnek ne tűnjön fel. Az autóban két férfi utazott, az anyósülésen ülő elmondta, hogy övé a több mint 30 kilogramm dohány. Ellene orgazdaság miatt indítottak eljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

Másik alkalommal a Sátoraljaújhely és Alsóbereczki közötti útszakaszon egy fehér autó tűnt fel, de a közúti ellenőrzés láttán azonnal megfordult. A pénzügyőröknek egy földútnál sikerült utolérniük a menekülő autósokat. Akkor már a Suzukiban ülő három férfi közül kettő a kocsi hátsó részénél volt, tagadták, hogy menekültek volna. Néhány lépésre tőlük azonban két fekete zsák hevert, amelyekben 20 kilogramm vágott dohány volt.
hirdetés


hirdet�s